Ugrás a tartalomra

Köszöntötték az elsősöket

85 magyar kisdiák a szabadkai Széchenyi iskolában

Mintegy 160, ebből összesen 85 magyar elsős kisdiák ült be pénteken délelőtt a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola padjaiba, miután iskolás társaik zenés, táncos, verses ünnepi műsorral köszöntötték őket.

A verselő, éneklő, modern és néptáncokat bemutató kisdiákokon kívül Etela Jerinkić oktatási kérdésekkel megbízott tanácsos is üdvözölte az elsősöket, elmondta, hogy a várostól kapnak egy képeskönyvet a biztonságos közlekedésről. Várkonyi Zsolt, az MNT Közigazgatási Hivatala elnöke a beiskolázási csomagokat osztotta szét a friss iskolások között a magyar osztályokban, jó tanulást, eredményes iskolaéveket kívánt, és gratulált azoknak a szülőknek, akik az anyanyelvű oktatás mellett tették le a voksukat.

Fehérvári Magdolna igazgatónő az elsősöket köszöntve elmondta, hogy innentől kezdve felgyorsulnak a napok, pörögnek az évek, és nemsokára már a nyolcadik osztályban találják magukat, addig viszont sok mindent tanulhatnak, barátkozhatnak, különféle szakcsoportokra járhatnak.

Felhívta a szülők figyelmét, hogy kérdéseikkel, az esetleges problémákkal forduljanak bizalommal a tanítókhoz, segítsék a munkájukat.

Az elsősöket feldíszített tantermek várták, asztalukon egy-egy tankönyv, azokba máris belelapozhattak, és az MNT beiskolázási csomagját is kibonthatták, minden szükséges tanfelszerelést megtalálhattak benne, füzeteket, írószert, rajlapokat, tolltartót, gyurmát, valamint még labda és ugrókötél is lapult az ajándékban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tápai Renáta
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks