Ugrás a tartalomra

Két karodban – Ahogy Radnóti Miklós szeretett

Előadóest a szabadkai Kosztolányi színházban

Szerelemből született az a költészeti est, amelyen Radnóti Miklós versei hangzanak el Béres Márta és Mészáros Gábor előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső színházban pénteken este, a szerelmesek világnapján.

– Ez nem hivatalos bemutató, hanem szerelemből született költészeti est, mert mindketten szeretjük Radnóti költészetét, és már régóta érlelődött bennünk egy ilyen est gondolata. Ez az egyetlen őszinte házastársi költészet, az összetartozás, az elköteleződés költészete, nem az elérhetetlen utáni vágyakozás. Verssel foglalkozni jó, verset olvasni jó, verset mondani pedig nehéz, de nagyon jó – részletezte Béres Márta, aki azt is elárulta, hogy a Valentin-nap mellett az is aktuálissá teszi a Radnóti költészetéhez való hozzányúlást, hogy mindketten, ő is és Gábor is az idén házasságra lépnek.

Mészáros Gábor elmondta, hogy már gyerekkorában szerette Radnóti verseit, akkor is, amikor még nem is értette teljesen, majd egy szavalóverseny után, ahol Radnóti egyik versét szavalta el, egyre értőbben kezdte olvasni Radnóti költészetét.

A két előadónak a felkészülésben Kovács Frigyes segített, Bakos Árpád pedig négy zeneszámot írt férfi és női hangra. A Két karodban – Ahogy Radnóti Miklós szeretett című produkció az érdeklődéstől függően a színház repertoárjára is kerülhet.

Szerző (Forrás)
Tápai Renáta, Magyar Szó
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP