Ugrás a tartalomra

Kapcsolatfelvételre is van lehetőség a Planet Budapest 2021-en

Kapcsolatfelvételre is van lehetőség a Planet Budapest 2021-en

 Lálity Urbán Emese, Szerbia építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkára a fenntartható fejlesztésekről tárgyalt piacot kereső cégek képviselőivel.

A Planet Budapest 2021 rendezvény vasárnapig tart a Hungexpo területén, és több mint száz országból érkeznek folyamatosan a vendégek az eseményre. A találkozó központi kérdése, hogy miként lehet a bolygót megőrizni a következő generációknak. Lálity Urbán Emese szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár is részt vett a találkozón. Mint mondta, azzal a céllal érkezett, hogy megismerkedjen azokkal a fejlesztésekkel, amik a fenntarthatóság jegyében történtek. Több találkozón is részt vett olyan cégekkel, amelyek Szerbiában szeretnének kapcsolatokat kiépíteni, illetve piacot keresni. Azt is fontosnak tartja, hogy olyan példákat kövessenek, amelyek korábban már pozitív eredményeket mutattak a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében. Szerbiában jelenleg is egyeztetnek azzal kapcsolatban, hogy kialakítsák ez erre vonatkozó stratégiát - tette hozzá. Az állam részéről erre vonatkozó kezdeményezés egyebek mellett a kommunális infrastruktúra fejlesztése is.
 

Lálity Urbán Emese, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális államtitkár, Szerbia: „Szerbiában konkrét lépéseket tett a kormány a fenntarthatóság jegyében. A mi minisztériumunkban, az építésügyi-, közlekedési és infrastrukturális minisztériumban olyan projektek valósulnak meg, amelyek a vízellátásra, illetve a szennyvíztisztításra vonatkoznak 80 önkormányzat területén, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minőséges vízhez tudjanak jutni a lakosok, illetve, hogy a szennyvíz minél kevesebb szennyeződéssel és megtisztítva kerüljön vissza a körforgásba.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks