Ugrás a tartalomra

Hogy a vajdasági gyümölcstermesztés versenyképes legyen

Embermagasságú gyümölcsös és hektáronként legalább hatvan tonna termés a legalacsonyabb áron is. Így maradhat külföldön is versenyképes a hazai termelő. A gyümölcsösök szakszerű telepítéséről tartottak előadást Palicson.

A vajdasági gyümölcstermelőknek szemléletváltásra van szükségük ahhoz, hogy versenyképesek lehessek az külföldi piacon is – vélik a gazdasági szakemberek. Ez mindenekelőtt a gyümölcstermesztés egyes fáziasainak olcsóbbá tételét valamint a termelők szervezkedését foglalja magába. Szécsi Gusztáv előadó: „Ennek érdekében történt a térségben némi előrehaladás, most folyamatban van a homoki alma levédése. Feltételezem, hogy ez a védettség majd egyfajta összefogást kér, mert ez nélkül nem tudnak a piacon lenni a termelők.”

A Vajdasági agrár-mikro régiók képzési program előadásai igen népszerűek. A VMSZ is támogatja a gazdák számára szervezett ilyen jellegű képzéseket, hiszen pártprogramjuk kiemelt eleme a mezőgazdaság továbbá most, hogy az ország megkezdte az EU-s csatlakozási tárgyalásokat, a párt fontosnak tartja felkészíteni a vajdasági mezőgazdászokat az EU-s követelményekre. Varga László, a VMSZ parlamenti képviselője: „Fontosnak tartjuk, hogy meghallgassuk az embereket. A mezőgazdaságból érkező emberek véleménye alapján tudjuk a saját álláspontjainkat kialakítani, másrészről pedig fontos azért, hogy tudják tájékoztatni az embereket, hogy az eu-s csatlakozási folyamatban a mezőgazdaság területén mi vár rájuk.”

A Palicson megszervezett képzésnek lesz folytatása. A képzések színhelyei és időpontjai a www.vfhalo.eu internetes oldalon találhatóak meg.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt