Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokra készülnek Zentán

Zenta község területén október 27-én tartják meg a helyi közösségi választásokat. A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének illetékesei ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, mely helyi közösség területén melyik jelölteket támogatják majd a választásokon.

A helyi közösségi választásokon a jelöltek ugyan egyéni jelöltekként indulnak majd, ám a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének illetékesei fontosnak tartják, hogy támogassák azokat a személyeket, akik a párt programjában megfogalmazott célkitűzések megvalósításáért szállnak síkra, hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Juhász Attila, a VMSZ helyi szervezetének ügyvezető alelnöke.

– A szavazás ugyan nem pártokra és pártlistákra történik majd, de a Vajdasági Magyar Szövetségnek a jelöltekkel kapcsolatban egyeztetett álláspontja van. Vannak olyan személyek, akik mögé fel tudunk sorakozni, illetve vannak olyan személyek, akik felvállalnak bennünket.

Nagyon fontos számunkra, hogy kiemeljük a nemzetileg elkötelezett, a Vajdasági Magyar Szövetség gazdasági és politikai programjával megegyező álláspontot képviselő embereket – magyarázta Juhász Attila. – Zentán a Centar–Tópart helyi közösségben összesen 25 jelölt indul a többségi listán, ebből 8 jelöltet állítottunk, de van egy kisebbségi lista is, amelyen a tízből három jelölttel indulunk.

Úgy gondoljuk, hogy ez is jelzi a polgári irányultságunkat, illetve azon elkötelezettségünket, amit a polgárok irányába szeretnénk kifejteni, miszerint nemcsak a nemzeti program, hanem a közösségi jólét programja mögé is felzárkózunk.

A Kertek helyi közösségben a 25 jelölt közül a Vajdasági Magyar Szövetségnek megvan az a kilences listája, amelyet támogat, ahogyan az Alvég–Tisza-part helyi közösség 33 jelöltjéből is megvan az általunk támogatott 9 jelölt névsora – tette hozzá a VMSZ helyi szervezetének ügyvezető alelnöke.

A sajtótájékoztatón a párt által támogatott jelöltek közül Barsi Márta, Kajári Ferenc és Recskó Béla beszélt azon helyi közösségek eddigi munkájáról, valamint jövőbeli terveiről, amelyekben jelöltekként indulnak.

A párt illetékesei arra is felhívták a figyelmet, fontos, hogy a lakosság minél nagyobb arányban részt vegyen a helyi közösségi választásokon, hozzájárulva ezáltal ahhoz, hogy a helyi közösségekben olyan tanácsok alakulhassanak majd, amelyek valóban a lakosság érdekeit kívánják szolgálni.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt