Ugrás a tartalomra

A helyi közösség napját ünneplik az oroszlámosiak

Oroszlámos ezen a hétvégén ünnepli a helyi közösség napját valamint a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület fennállásának ötödik évfordulóját. 

Az ünnep pénteken este hálaadó szentmisével kezdődött az oroszlámosi Szent család templomban. Ezt követően művelődési műsort szerveztek a helyi óvodások és általános iskolások, a művelődési egyesület Lila Akác asszonykórusa, valamint a csókai Orpheus Művelődési Egyesület tamburazenekara részvételével.

A dr. Batthyány-Strattmann Lászlóról, a vidék egykori földbirtokosáról, a szegények orvosáról elnevezett művelődési egyesület asszonykórusának már csak három tagja maradt. Gombos Amália az alapítók egyike. „Én már kislánykorom óta énekelek, akkor is kórusba jártam az iskolába, és szeretem.

A templomban is énekelek. Nem sokan vagyunk már a templomban sem, ketten-hárman vagyunk, akik énekelünk.”Oroszlámos Helyi Hözösséghez tartoznak még Sziget és Podlokány települések is. Az 1300 lakos mintegy 30 százaléka magyar.

Ezért is jelentős az ilyen és hasonló évfordulók megünneplése – vélekedik Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő-testület elnöke. „Fontosnak tartom, hogy sok rendezvény, művelődési rendezvény legyen a településeken, így Oroszlámoson is, ezen belül pedig magyar vonatkozású rendezvények, ahol az emberek kicsit ki tudnak kapcsolódni, elfelejtik azokat a problémákat, amelyek mindennap nyomják a vállukat.”

A helyi közösség napját az oroszlámosiak egy labdarúgótornával és halászléfőző versennyel koronázták meg.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír