Ugrás a tartalomra

A Fidesz a magyar érdekeket akarja képviselni az Európai Parlamentben

Szájer József szerint  egy sikeres EP-választás esetén nőhet a Fidesz súlya az Európai Néppártban, így az európai döntéshozatalban.

A magyar földet Brüsszelben kell megvédeni a felvásárlóktól, nem pedig az unióból való kilépéssel – erről Szájer József beszélt a Hír TV P8 című műsorában. A fideszes EP-képviselő szerint Magyarország feladná saját önrendelkezését, ha támogatná az Európai Egyesült Államok ötletét. Hozzátette: bár ezekben a kérdésekben nem értenek egyet az ellenzékkel, nemzeti ügyekben nem zárja ki az együttműködést.

„Mi nem a magyarokkal megyünk veszekedni Brüsszelbe.” – A magyar érdekeket akarja képviselni a Fidesz az Európai Parlamentben, csatákat csak más nemzetekkel és nézetekkel folytatnának – mondta Szájer József.

„Nem ez az első prioritásunk, hogy mi ott Szanyi Tiborral és Morvai Krisztinával veszekedjünk, és hogyha találkoznak azok a szempontok amelyekben, ha föladja a szocialista párt azt a politikát amiről az imént beszéltünk, hogy folyamatosan rosszat tesz az országnak, hogy bemószerolja az országot külföldön, akkor ebben ez egy jó alap lehet arra, hogy bizonyos kérdésekben találkozzanak a szándékaink. Végül is igennel, nem tartózkodással lehet szavazni. Minden szavazatra szükség van a nemzeti érdekérvényesítésnél” – fogalmazott a politikus. EP-képviselője.

Az ellenzék egy részének Európa-víziójával ugyanakkor nem ért egyet a fideszes EP-képviselő. Szájer József azt mondta: aki Európai Egyesült Államokat akar, az fel akarja adni Magyarország szuverenitását. Azok pedig, akik kilépnének az EU-ból a gazdasági fejlődés lehetőségét vennék el az országtól. A Jobbik kampányol azzal, hogy a magyar föld védelme érdekében el kell hagyni az uniót. Szájer József szerint ugyanakkor a földtörvényt Brüsszelben kell megvédeni, mert pont a jogszabállyal lehet elkerülni, hogy külföldiek magyar földhöz jussanak.

„Nálunk ezek a belső viták, amelyek persze néha jók, néha pedig haszontalanok, külön felhívják a figyelmet arra, hogy itt most valami "trükkre" készülünk. Mert hát valóban a föld, a tőke szabad áramlása van, ezt az elvet elfogadtuk, és hát valójában, mint ahogy minden ország, mégsem engedjük a földünket, a külföldieknek a tulajdonszerzést. Erről mi nyilvánosan és hangosan beszélünk minden egyes csatornán. Próbáljon meg mondjuk Ausztriában magyar ember földet venni. A franciák, meg a dánok meg mindenhol, nem dumálnak, megcsinálják ezeket a szabályokat” – mondta a képviselő.

Szájer József arról is beszélt, hogy egy sikeres EP-választás esetén nőhet a Fidesz súlya az Európai Néppártban, így az európai döntéshozatalban.

Szerző (Forrás)
mno-fidesz.hu
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks