Ugrás a tartalomra

Félszáz magyar vállalkozó Nagykikindán

A hazai és a magyar kis- és középvállalkozások együttműködési lehetőségeiről tárgyaltak – A találkozót Savo Dobranić, Nagykikinda polgármestere nyitotta meg

Tegnap délelőtt Nagykikindán a Munkásotthonban Szerbia és Magyarország gazdasági kamaráinak együttműködése keretében mintegy félszáz magyarországi kis- és középvállalkozás mutatta be termék- és szolgáltatáskínálatát.

Az együttműködés nem új keletű, hiszen a két ország kamarái már több ehhez hasonló rendezvényt szerveztek a vállalkozók számára.

Legutóbb október 10-én és 11-én Szegeden kaptak bemutatkozási lehetőséget a szerbiai vállalkozások.

Az egynapos nagykikindai üzleti konferencián mintegy száz szerbiai vállalat, illetve vállalkozás képviselője vett részt, akik kifejezték szándékukat és elvárásaikat, hogy szorosabbra fűzik kapcsolataikat a magyarországi vállalkozókkal.

A két szomszédos ország vállalkozói remélik, hogy az együttműködés elmélyítésével nagyobb lehetőségük lesz termékeikkel és szolgáltatásaikkal betörni a másik fél piacára.

A szerbiai kis- és középvállalkozásoknak a jelenlegi gazdasági körülmények között létfontosságú érdeke az Európai Unióban való jelenlét, amihez a magyar partnerek kiváló lehetőséget kínálnak.

A találkozót Savo Dobranić, Nagykikinda polgármestere nyitotta meg, a nagyszámú látogató és meghívott vendég között volt Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is, továbbá Korsós Tamás, a szabadkai magyar főkonzulátus főkonzulja, Duško Karagić, Magyarország belgrádi nagykövetsége kereskedelmi irodájának vezetője és Duško Vučićević, a tartományi gazdasági kamara főtitkára.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Gergely József
Többi hír