Ugrás a tartalomra

Felépült a tófürdő Pacséron

Holnap kerül sor a műszaki átadásra

Befejeződtek a pacséri fürdő építkezési munkálatai. Június 20-án, pénteken fél 10-kor Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a VMSZ elnöke is jelen lesz a fürdő műszaki átadásán.

Mint arról beszámoltunk, körülbelül tíz éve egy falugyűlésen született az ötlet, hogy termálfürdőt építsenek Pacséron.

2010-re elkészült a kút, és termálvíz tört fel a felszínre, majd a tófürdő medrét alakították ki, és az utóbbi hónapokban a fürdő megnyitásához szükséges kísérőobjektum is elkészült.

Az 1300 és 1400 méter mélyből, hat rétegből érkező víz 73-74 fokos volt, az analízisből kiderült, hogy meglepően jó az összetétele, gyógyászati célokra is használható, és különlegessége, hogy sok ásványi anyagot tartalmaz.

Nemcsak a klasszikus ízületi betegségekre, rehabilitációra, hanem sótartalma miatt a légúti megbetegedések gyógyítására is alkalmas.

Mgr. Szombathy Zoltán, a pacséri helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, a tófürdő mellett egy 240 négyzetméteres objektum épült: beléptetőkapu, néhány kabin, vizesblokk és egy vendéglátó-ipari létesítmény.

A tó alapterülete 2400 négyzetméter, a legmélyebb pontja 1,5 méter. A holnapi műszaki átadást követően rövidesen, júliusban megnyílhat a tófürdő a közép-bácskai kis faluban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Herceg Elizabetta
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP