Ugrás a tartalomra

Fejlesztési programok a 2014–2020 közötti időszakra

A Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság Vajdaság fejlesztési terve közvitájának utolsó szakaszát tartották meg ma a tartományi képviselőházban.
A dokumentum tartalmazza azt az akciótervet is, amely a 2014–2020 közötti periódusra vonatkozó fejlesztési programokat fogalmazza meg.

A program keretében a vajdasági kormány olyan intézkedéseket fogalmazott meg, amelyek összértéke 900 millió euró, és összhangban van az Európai Unió 2014 és 2020 közötti pénzügyi tervével. Az elkövetkező hét évre vonatkozó vajdasági akciótervet négy célterületre osztották fel.

Ezek az emberi erőforrások, a infrastruktúra, a gazdaság, valamint az intézmények infrastrukturális fejlesztése – mondta Branislav Bugarski. „Abban az esetben, ha az Európai Unió része szeretnénk lenni, akkor úgy kell cselekednünk és gondolkodnunk, mint ahogy azt a szomszédaink, barátaink teszik. Ez a dokumentum abban kell, hogy segítsen nekünk, hogy átfordítva az ő nyelvükre megértsék, hogy mit is szándékozunk tenni a 2014 és 2020 közötti periódusban.”

Az akcióterv nagy hangsúlyt fektett a vidékfejlesztésre és a regiók közötti különbségek csökkentésére is – emelte ki Miroslav Vasin, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság vezetője. „Szerintem az ilyen programoknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy a vajdasági falvak és azok pillanatnyi helyzete a mi legnagyobb előnyünk legyen. Ez akkor lesz, ha olyan programokat találunk ki, amelyek visszavonzák a fiatalokat a falvakra.”

A közvita lefolyása után az akciótervet a tartományi képviselők is megvitatják. Erre az elkövetkező tartományi parlamenti ülések egyikén kerül majd sor.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír