Ugrás a tartalomra
2022.12.01 - 14:45

Fejlesztések a topolyai Nikola Tesla iskolában

Fejlesztések a topolyai Nikola Tesla iskolában

 Az utóbbi két évben mintegy 20 millió dinárt fordított a topolyai önkormányzat a Nikola Tesla Általános Iskola fejlesztésére.

Legutóbb korszerű gázgenerátort kapott az intézmény, valamint felújították a világítást is. Ennek eredményeképpen jelentősen sikerült csökkenteni a költségeket.
 

Az elavult lámpatesteket modern led égőkre cserélték a Nikola Tesla Általános Iskolában. A tartományi energetikai titkárság és a topolyai önkormányzat támogatásával valósult meg a projekt.

Danilo Mandić, igazgató, Nikola Tesla Á. I., Topolya: „Az első fázis mintegy 3 millió 300 ezer dinár volt, majd a második fázisban körülbelül 3 millió 200 ezer dinár fordítottunk az egész iskola és a tornaterem megvilágítására. Kicseréltük a régi lámpatesteket, az égők helyét és a foglalatokat. Ezzel jelentősen csökkentettük az elektromos energiafogyasztást és a fogyóeszközöket, az égőket és foglalatokat, amelyeket hetente nagy számban kellett cserélnünk.”
 

A régi fűtőolajos kazánt egy modern gázgenerátorra cserélték, ezzel a lépéssel jelentősen tudnak takarékoskodni az energiával.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Ennek a projektumnak az összértéke 9 millió 400 ezer dinár, melyből 6 millió dinárt a környezetvédelmi minisztérium, 3 millió 400 ezer dinárt pedig az önkormányzat költségvetéséből finanszíroztunk. Ennek a projektumnak köszönve jelentősen tudjuk csökkenteni az energiafogyasztást, csökken a pénzeszköz is, amit a fűtésre kell kiválasztanunk, de a levegőszennyezést is jelentősen tudjuk csökkenteni.”
 

Az oktatási intézmény új sporteszközöket, számítógépeket, és hangszereket is kapott az elmúlt időszakban. A Nikola Tesla Általános Iskolában 450 diák tanul szerb és magyar nyelven.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.02.06 - 09:01
Korábban a sajtó már beszámolt róla, hogy Kishegyesen és Bácsfeketehegyen korszerű játszóterek építése zajlik.