Ugrás a tartalomra

Évi 400 új fogyasztó csatlakozhat a gázhálózatra, akár részletfizetéssel

Évi 400 új fogyasztó csatlakozhat a gázhálózatra, akár részletfizetéssel

 A szabadkai Gázművek KKV a gázhálózat bővítését tervezteti jövőre, ezért azok a lakosok, akiknek még nincs bevezetve a gáz az utcájukba, jelezhetik igényüket a vállalatnál, hogy beiktassák azt a terveztetési folyamatba – mondta el Horvát Tímea.

A gázművek igazgatója a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában kiemelte, továbbra is a gáz a legolcsóbb fűtési mód, és ezt a számok is bizonyítják, mivel a 2022-ben egymillió köbméterrel több gázt használtak el a szabadkaiak, mint egy évvel korábban, összesen 26,5 millió köbmétert. A gázhálózat bővítése kapcsán elmondta, továbbra is lehetőség van a 100.500 dináros rákapcsolódási költséget 12 havi részletfizetéssel törleszteni, és évente mintegy 400 új fogyasztót tudnak rákapcsolni a rendszerre.

Horvát Tímea, igazgató, Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat: „Az idei évi programban benne van Ludas helyi közösség területén a gázhálózat bővítése, valamint az Újfalu HK-ban az Antun Suturović utcában, Palicson a 45. új utcában, Makkhetesen pedig a 8. Montenegrói Brigád utcában. Makkhetes területén bővülni fog az idén még 5 kilométer hosszúságban, a terv szerint a Jovan Mikić utcában, a Brač, a Darinka Radović, a Lukács György, a Ljermontov, az Anke Butorac, a Celj és a Szegedi utca egy részén. Fontos kiemelni, hogy ami a Makkhetes HK területét is érinti, ezekben az utcákban egy részén már van gázvezeték. A lakosok hozzánk azzal a kérelemmel fordultak, hogy a meglévő gázvezeték-hálózatot bővítsük, tehát, hogy az egész utcában legyen, vagy utcarészeken tudjuk befejezni teljesen a gázvezeték-hálózatot. Ludason 14 km hosszúságban fog épülni a gázvezeték, amely átvezet az autópálya alatt is, ez egy igen nagy beruházás. Amit felsoroltam Ludas, Újfalu, Palics és Kisradanovác területén, összesen 40 milliós beruházásról beszélünk.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír