Ugrás a tartalomra

Évadzáró vásár

A szabadkai Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundja vásárt szervezett évadzárójuk alkalmával

Az idén rendhagyó évadzárót tartottak a szabadkai Népkör MMK színjátszói. Vásárt szerveztek, amely során bárki megismerkedhetett a Fabula Rasa Színjátszó Grunddal és barátkozhatott a csoport tagjaival.

A Népkör udvarában standokat állítottak fel, ahol bárki kedvére szórakozhatott, a vásár hangulatát pedig az előadásaikban hallható zeneszámok adták meg.

Aki hűsölésre vágyott, annak a színjátszók limonádét és narancslevet készítettek. Az érdeklődők megtekinthették a Fabula Rasa fotókiállítását, szimbolikus áron, mintegy adomány fejében vásárolhattak is képeket, vagy épp CD-t és DVD-t az előadásaikról.

Aki fejtörésre vágyott, az kvízkérdésekre válaszolhatott vagy logikai játékokkal ügyeskedhetett.

Akinek némi testmozgásra volt szüksége, tollasozhatott, ha pedig újból gyerek szeretett volna lenni, kipróbálhatta a kukoricapuskát. A nyugalomra vágyók elolvashatták Kadván Zsuzsanna verseit, megnézhették Lukács Ramóna rajzait, vagy csak pihenhettek a Népkör emeletén, amelyet ezúttal pihenőnek kiáltottak ki.

Sminkstandot is felállítottak, ahol bárkit kifestettek a Fabula Rasa tagjai, a fiúknak például bajuszt rajzoltak.

A vásárból Mázli kutyus is kivette részét, akit szintén adomány fejében lehetett simogatni. Félkarú rabló is volt, méghozzá élőben, akinek pénzt lehetett nyomni a markába, azután vagy visszaadta, vagy nem.

Mindeközben a Népkör színpadán beatboxoltak az erre épp kedvet kapó csoporttagok, mások pedig a zongoratudásukat villantották meg.

Valamikor pedig mindez egyszerre történt. A Fabula Rasa csoportvezetői, Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba arról számoltak be, hogyan tekintettek a tanév végével járó megpróbáltatásokra, ezúttal lazább, kötöttségek nélküli évadzárót szerveztek:

– Először úgymond egy összegző évadzáróra gondoltunk, amely a mögöttünk levő évadunkat foglalná össze, kiegészítve egy-egy tagunk fellépésével. Tudtuk viszont, hogy sokukat lefoglalja a tanulás. Ezen tanakodtunk akkor is, amikor a Népkörben egészségnap zajlott.

Ekkor megláttuk a standokat és kitaláltuk, hogy tarthatnánk Fabula Rasa-vásárt.

Elgondolásunk jó fogadtatásra talált a csoport tagjainál, és sorra jöttek az ötletek, ki mivel vehetne részt rajta. Ez az első vásárunk, de fontolgatjuk, hogy máskor is megszervezzük, akár a következő évadzárónkon, kiegészítve más programokkal, új ötletekkel!

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Lukács Melinda
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP