Ugrás a tartalomra
2021.02.19 - 07:59

Dr. Pásztor Bálint: Megvédjük épített örökségünket!

Dr. Pásztor Bálint: Megvédjük épített örökségünket!

 Megvédjük épített örökségünket! - írja közösségi oldalán Dr. Pásztor Bálint. Szabadka Város Képviselő-testületének VMSZ-es elnöke hozzátette, ebben maradtak a város polgármesterével.

A napokban került közvitára a kettes övezet részletes szabályozási terve, amit partnereinkkel együtt nem tudunk támogatni - írja a VKT elnöke. Dr. Pásztor Bálint szerint a tervet olyan emberek készítették, akiknek nem a szabadkai épített kulturális örökség az elsődleges, hanem az ingatlanberuházás. A poszt szerint a Gombkötő utcában nem épülhetnek háromemeletes tömbházak. Közösen megakadályozzuk, hogy a Rudics és a Petőfi Sándor utcában, valamint a Zsinagóga-téren álló, szabadkai szellemiséget magukban hordozó épületeinket rideg, üvegfalú, acélvázas, többemeletes épületek váltsák fel - emeli ki a VKT elnöke.

Dr. Pásztor Bálint szerint épen ezért a kettes övezetre a várost jól ismerő szakemberek bevonásával egy új részletes szabályozási tervet fognak kidolgozni a közeljövőben. A posztban dr. Pásztor Bálint hangsúlyozza, támogatják a város fejlődését, de úgy, hogy megmaradjon a város arculata, mert ennek köszönhetően vagyunk csak megkülönböztethetőek másoktól, Szabadka így tud versenyképes idegenforgalmi tartalmakkal is szolgálni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.02.26 - 08:32
Jégvédelmi rendszerek fejlesztése érdekében újabb 1,4 milliárd dináros kölcsön felvételéről hozott csütörtöki ülésén
A hatalom indokoltnak, az ellenzék meggondolatlannak tartja a vajdasági kormány költekezését