Ugrás a tartalomra
2020.10.20 - 10:25

Deli Andor: Meg kell őrizni az európai autóipar vezető szerepét!

Deli Andor: Meg kell őrizni az európai autóipar vezető szerepét!

 A vajdasági származású fideszes EP-képviselő felszólította az Európai Bizottságot, hogy fogadjon el új szabályozást az európai autógyártás védelme érdekében.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének hétfői napirendjén szerepelt a digitális szolgáltatások és a mesterséges intelligencia kapcsolatának vitája. Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő a mesterséges intelligencia és szellemi tulajdonjogok témakörben szólalt fel, mint az EP Közlekedési és Turisztikai Szakbizottságának (TRAN) egyik jelentéstevője. „A közlekedési szakbizottság jelentőstevőjeként elmondhatom, hogy a mesterséges intelligencia szerepe a közeledésben alapvető fontossággal bír. A közlekedés-biztonság, önvezető járművek, autógyártás, mind olyan területek, amelyek számára nem csak adatokhoz való hozzáférés szükséges, de egyenlő és kiszámítható feltételek mellett kell hogy hozzáférjenek alapvető fontosságú szabadalmakhoz is” - mondta a fideszes politikus.

Deli felszólította az Európai Bizottságot, hogy minél előbb fogadjon el új szabályozást, amely megvédi az európai autógyártás vezető szerepét. „Nyilvánvalóvá vált, hogy a szellemi tulajdonjogokat szabályozó uniós előírások és stratégiák nem felelnek meg a mesterséges intelligencia fejlesztés mai követelményeinek, ezért új, rugalmasabb szabályozásra van szükség a szerzői jogi szabadalom, védjegy és üzleti titok területein. Nincs vesztegetni való időnk, olyan keretre van szükségünk, amely ösztönzi a mesterséges intelligencián alapuló technológiák fejlesztését, és így megvédi az európai autógyártás vezető szerepét” - tette hozzá Deli.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír