Ugrás a tartalomra

Danas o strategijama o pravosuđu i borbi protiv korupcije

BEOGRAD - Skupština Srbije danas će početi novu sednicu na čijem dnevnom redu će se naći i Predlog nacionalne strategije reforme pravosuđa za period 2013 - 2018. godina i Predlog nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za isti period.

Oba predloga nacionalnih strategija je, kako se navodi u saopštenju parlamenta, podnela Vlada Srbije.

Reč je o vanrednoj sednici koju je potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač sazvala na zahtev 141 poslanika.

Parlament će razmatrati i godišnje izveštaje Zaštitnika građana i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za prošlu godinu.

Poslanici će razmatrati redovni godišnji izveštaj Zaštitnika građana, koji je podneo Zaštitnik građana sa predlozima zaključaka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za prava deteta.

Redovan godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koji je podneo Poverenik je na dnevnom redu zajedno sa predlogom zaključaka Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

Na dnevnom redu parlamenta je i Izveštaj o sprovođenju Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti za 2012. godinu, koji je podneo Poverenik za informacije od javnog značaja, s predlozima zaključaka Odbora za kulturu i informisanje i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Pred poslanicima će se naći i Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2012. godinu, koji je podnela ta institucija, kao i Predlog zaključka Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava vezan za Izveštaj DRI.

Poslanici će raspravljati i o Godišnjem izveštaju o radu Agencije za borbu protiv korupcije za prošlu godinu, s Predlogom zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o razrešenju i imenovanju zamenika člana Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Demokratska stranka.

Pre početka nove sednice, poslanici će se izjasniti o paketu zakona iz oblasti obrazovanja.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks