Ugrás a tartalomra

Beszélgessünk Budiszava jövőjéről!

Beszélgessünk Budiszava jövőjéről! címmel szerveztek teadélutánt a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői Tiszakálmánfalván. A településen jövő vasárnap tartják a Helyi Közösség Tanácsának választását. 

A fórumon a párt képviselőjelöltjei bemutatták programjukat, szó volt az eddigi megvalósított projektekről, valamint a hosszú távú célokról és tervekről is.

Kiss Gyula, a budiszavai helyi közösség tanácselnöke kiemelte: „Sok minden történt, amiről esetleg nem hallottak; milyen forrásokból, milyen támogatásokból sikerült megvalósítani azokat. Én gondolom, hogy a polgárok megértik, hogy egy stabil, egy odafigyelő képviselőre kell szavazni, aki majd igenis megvalósítja azokat az elvárásokat, amelyeket maguk a polgárok fogalmaztak meg.”

Budiszava már régóta gyümölcsöző kapcsolatot ápol a magyarországi Baks településsel. A gazdasági együttműködés mellett kulturális együttműködés is folyik közöttük. Búza Zsolt, Baks polgármestere is nyilatkozott: „Elmondhatom, hogy az eltelt idő tartalommal volt teli, ugyanis mind a baksiak Tiszakálmánfalvára látogattak el, mind pedig a tiszakálmánfalviak Baksra látogattak el, bemutattuk egymás kultúráját, ami azt gondolom, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy még szorosabbra fűzzük a két település közötti kapcsolatot.”

Összefogásra és közös célkitűzésekre van szükség, hogy a falu a jövőben is tudjon teljesíteni, bizonyítani – mondta Juhász Attila, a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki körzeti megbízottja. „Egy olyan településről van szó, ahol mégiscsak az óvodában is történtek dolgok, az egyházközösségben is, a művelődési életben is történtek lépések. Van egyfajta magyarországi együttműködés és IPA-projektről elképzelések, és sok minden, amely csak akkor tud megvalósulni, hogyha nemzetileg a saját zászlónk alá sorakozunk fel.”

A budiszavai lakosok elmondták, az elmúlt négy évben valóban számos fontos beruházás valósult meg a településen. Ezért szükséges lenne, hogy a jövőben is folytatódjanak a fejlesztések:

„Szeretném, hogy ez a csatornahálózat nemcsak a feléig menne a faluban, hanem végig, hogy teljesen rákapcsolódjunk, mert tényleg ez nagyon-nagyon nagy hiány.”

„A gyárépület épüljön meg, de nagyon szeretném, ha abba az én fajtámból is, vagyis a magyarokból is kerülne be munkás.”

A program bemutatását és a teadélutánt követően kukoricabált rendeztek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán