Ugrás a tartalomra

Átadták a Žeželj-hidat

Ünnepélyesen átadták az újvidéki Žeželj-hidat a közúti forgalom számára. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak azonban még várniuk kell, ők egyelőre még nem közlekedhetnek a hídon.

A megnyitón jelen volt Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési biztosa, Aleksandar Vučić szerb államfő, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Pásztor István tartományi házelnök és Miloš Vučević, Újvidék város polgármestere is. Johannes Hahn megnyitó beszédében elmondta, a felújított híd Szerbia Európai Uniós integrációjának szimbóluma. Az EU bővítési biztosa hangsúlyozta, a híd kulcsfontosságú a transzeurópai hálózat szempontjából, mivel hozzájárul a közúti és vasúti közlekedés fellendítéséhez, amivel a regionális együttműködés is egy magasabb szintre léphet. Hahn közölte, Szerbia messzemenően élvezi az EU támogatását.

A közúti forgalom előtt is megnyitott új Žeželj-híd a tízes korridor részét képezi, tehát itt mennek majd a gyorsvonatok Belgrád és Budapest között. Egyébként a híd összesen 54 millió euróba került, ebből 25 millió eurót az Európai Unió finanszírozott.

Az ünnepélyes megnyitón Johannes Hahn szimbolikusnak nevezte az új Žeželj-hidat, amely összeköti Szerbiát Európával.

Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési biztosa: „Ez a gyönyörű, ikonikus híd összeköti az önök városát a folyó túloldalával, de egyben összeköti ezt a régiót és ezt az országot a szomszédokkal és az Európai Unió egészével, az európai országok családjával.”

Aleksandar Vučić köszönetet mondott Johannes Hahnnak és az EU-nak az építkezés támogatásáért. A szerb államfő kiemelte, a Žeželj-híd nemcsak Szerémséget köti össze Bácskával, hanem Szerbiát Európával. A Žeželj-híd 1961-ben épült fel, majd 1999-ben a NATO-bombázás ideje alatt semmisült meg. A vasúti forgalom már idén márciusban megindult a hídon.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezen a hídon a vasúti síneket 160 kilométeres óránkénti sebességre tervezték. Ez az a sebesség, amivel nekünk most haladnunk kell, hogy időben célba érjünk. Nagyon örülök. Önöknek, masinisztáknak pedig sikeres munkát kívánok. Láthatják, milyen új vonatokat vásároltunk Svájctól mintegy százmillió euró értékben, mert a legjobb vonatokat szeretnénk, a legjobb vasutat és a legjobb közutakat.” Az új Žeželj-híd építése 2012-ben kezdődött meg, de a munkálatok befejezésének határideje többször is tolódott.

Kern Imre, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár, Szerbia: „Tulajdonképpen 2012-ben kezdett a híd épülni, de nagyon sok problémánk volt, és amikor 2014-ben az új kormány és a mi minisztériumunk felállt, akkor úgy döntött a miniszter asszony, hogy átvesszük a beruházás irányítását, és annak érdekében komoly lépéseket tett a minisztérium. Utána kb. másfél éves huzavona volt az akkori tartományi hatalommal, és tulajdonképpen az építkezés az 2015 júliusától indult meg, azóta folyamatosan folyt, és be is fejeztük hál' istennek az építkezést.”

Szerbia és Újvidék polgárainak tizenkilenc évet kellett várniuk, hogy az 1999-es NATO-bombázásokban lerombolt Žeželj-híd helyén megépüljön az új vasúti és közúti híd. Ezután már nem lesz szükség a régi Žeželj-hidat ideiglenesen helyettesítő pontonhídra, így azt hamarosan szétszedik és kiemelik a folyóból, amivel ismét lehetővé válik a zavartalan folyami teherforgalom és közlekedés.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika