Ugrás a tartalomra

Akár határidő előtt is elkészülhet az Y-elágazás felett áthaladó Pacséri úti felüljáró

Akár határidő előtt is elkészülhet az Y-elágazás felett áthaladó Pacséri úti felüljáró

 Egy hónappal a munkálatok megkezdése után nagy előrehaladás látható.

Akár határidő előtt is elkészülhet az Y-elágazás felett áthaladó Pacséri úti felüljáró, a topolyai és bajmoki körforgalom közötti szakaszon. A munkálatok június 18-án kezdődtek, az építkezés javában zajlik és jól halad. Ma az utolsó régi, elavult nagy betonpillért szedték szét, az újakat helyben öntik ki, felállításuk pedig hamarosan megkezdődik, emiatt az Y-elágazás egy részén kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani.

Egy hónappal a munkálatok megkezdése után nagy előrehaladás látható. A három régi vasbeton tartópillérből kettőt már lebontottak, kedden pedig az utolsót szedték szét. Ezáltal felszabadul az építőhely a kivitelezéshez. Az egyetlen kisebb csúszás a horizontális tartók kiöntésében tapasztalható, de a kivitelezők ígérete szerint ezt rövid időn belül behozzák - mondta Lálity Urbán Emese, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár.

"Ezek előfeszített vasbetontartók lesznek, amelyek a helyszínen kerülnek kiépítésre, kiöntésre, itt egy pár napos csúszással találkoztunk, amit a kivitelező biztosított róla, hogy be fogja hozni, és időben befejezi a munkálatokat. Itt a Vojput és a Graditelj NS cégek a kivitelezők."

A felüljáró két oldalán aszfaltos felhajtó út lesz kiépítve.

A kivitelezők számára a munkálatok elvégzésének határideje december 16-a, addigra kellene elkészülnie az Y-elágazáson átívelő Pacséri úti felüljárónak. A kivitelezők azonban azt szeretnék, ha a munkálatokkal november elejére elkészülnének, ezzel megkönnyíthetnék a mezőgazdasági termelők részére az őszi mezőgazdasági munkálatok elvégzését.

A felüljáró alapvető célja ugyanis, hogy megfelelő átjárást biztosítson a mezőgazdasági munkagépek számára, hiszen a környékbeli gazdák most még csak hatalmas kerülővel tudnak eljutni az Y-elágazás egyik vagy másik oldalán lévő földjeikre.

A munkálatok idejére részleges forgalomkorlátozást tapasztalhatnak a Y-elágazás topolyai és bajmoki körforgalma között haladó gépjárművezetők.

"Itt jelen pillanatban fél szakaszos útlezárás van életben, azért mert a bontáshoz szükséges volt szabaddá tenni a közelebb eső forgalmi sávot, és erre ki vannak jelölve ilyen ideiglenes útjelzők, illetve terelőtáblák. A későbbiek folyamán itt akkor lesz teljes útlezárás, de csak rövidebb időszakokra napközben, amikor a horizontális tartók felállítása lesz a híd szerkezetéhez."

Az útlezárások idejére a városon keresztül kell majd kerülni az autópálya és a kelebiai határátkelő között közlekedőknek, ez viszont csak valamikor szeptember folyamán lesz aktuális.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír