Ugrás a tartalomra

2009-től drasztikusan nőtt az illegális bevándorlók száma Szerbiában

Csakis szakszerű és gyors együttműködéssel lehet hatékony a szervezett bűnözés elleni harc – jelentette ki Ivica Dačić azon a regionális rendőrségi konferencián, amelyet Szerbia és Olaszország közösen szervezett meg.

A miniszterelnök hozzátette, kiváló az együttműködés a környező országok hatóságaival. Az egyik legégetőbb gond az illegális migráció. Az év első felében jelentősen nőtt a bevándorlók száma. Ivica Dačić elmondta, Szerbiára igen nagy nyomás nehezedik az uniós országok részéről, ugyanis az EU azonnali eredményeket vár Szerbiától az illegális migráció visszaszorítására.

Az ország számos intézkedést máris végrehajtott ennek érdekében – tette hozzá a szerb kormányfő. Milorad Veljović szerb rendőrfőnök elmondása szerint 2009-től kezdődően emelkedett rohamosan az illegális bevándorlók száma.

Legtöbben a Közel-Keletről érkeznek Szerbiába, leginkább Görögország és Macedónia felől. Szerbiában az év első felében mintegy 6000 illegális bevándorlót tartóztattak fel az illetékesek.

Alesandro Pansa olasz rendőrfőnök elmondása szerint 13 tiszt tartja a kapcsolatot a balkáni országokkal, és rendkívül nyitottak az együttműködésre. A konferencián albán, bosznia-hercegovinai, horvát, macedón, görög, magyar, montenegrói, moldovai, román, szlovén és szerb képviselők vesznek részt. Elhangzott továbbá, hogy rohamosan fejlődik a csúcstechnológiai bűnözés is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP