Ugrás a tartalomra

Vučić: Lényegesen csökkentenünk kell a költségvetési hiányt

Aleksandar Vučić, a szerb kormány első miniszterelnök-helyettese kijelentette, valóban és lényegesen csökkentenünk kell a költségvetési hiányt, vagy ellenkező esetben megesszük saját magunkat, és elmondta, ennek érdekében a kilenc költségvetés-csökkentő intézkedésből hétben megállapodtak.

Vučić hangsúlyozta, hogy 14 órát tölt az irodában az intézkedéseken dolgozva, és elmondta, a kormány legkésőbb két hét múlva ismerteti programját, a meghozott intézkedéseket pedig a szakmai közvélemény, az IMF és egyéb nemzetközi intézmények támogatni fogják, „a polgárok többsége viszont egészen biztosan nem”.

„Ennek ellenére meggyőződésem, hogy jó és gyógyhatású dolgot hajtunk végre az országért. A rákot sem Andollal kezelik, mi pedig már a rák előrehaladott stádiumában vagyunk. Nemcsak a gazdaságunk, hanem az egész rendszer. Meg fogjuk változtatni a munkaügyi törvényeket, a tervezésről és kivitelezésről szóló törvényt, megváltoztatjuk azokat a törvényeket, amelyeknek lehetővé kellene tenniük számunkra, hogy könnyebben és gyorsabban kapjuk meg az engedélyeket, hogy ennek a történetnek 2013 végéig, egész pontosan 15 év után véget vessünk” – mondta Vučić a Blicnek.

Elmondta, a nyugdíjrendszer megreformálásán is dolgozik, és fontos, hogy „ne a nyugdíjak csökkentésével vigyük végbe ezt a reformot, hanem egészséges alap kidolgozásával, hogy a jövőben majd a nyugdíjak magasabbak legyenek”.

Vučić azt is kifejtette, még keresi a módját annak, hogyan könnyíthetnének a munka utáni adón, és hogy egyidejűleg ne terheljék a polgárokat és vagyonukat.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt