Ugrás a tartalomra

VMSZ: Szerbia nagy változások előtt áll, amelyekből nem szabad kimaradnunk

Szerbia nagy változások előtt áll, amelyekből nekünk, vajdasági magyaroknak sem szabad kimaradnunk. Ezt a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltjei mondták hétfőn Törökfaluban, ahol több helybeli családot is meglátogattak, valamint lakossági fórumot is tartottak.

Jó hangulatú és előre mutató beszélgetéseket folytattak a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltjei Törökfaluban. Több helybeli családot is meglátogattak annak érdekében, hogy személyesen tájékozódjanak arról, melyek azok a problémák, amelyek a leginkább meghatározzák Törökfalu lakosságának mindennapjait.

Varga László, a VMSZ képviselőjelöltje: „Törökfaluban is, ahogy mindenhol máshol, nehezen élnek az emberek, sok gond van, sok probléma van a mezőgazdaságból élőknek is, meg azoknak is, akik különböző kisiparos munkával, kisiparos tevékenységekkel foglalkoznak.”

A Törökfaluban tett látogatás során szóba került a falubeli oktatás kérdése is, ugyanis a falu iskolája igen nagy változások előtt áll. Göblös Péter képviselőjelölt: „Sajnos a kivándorlás miatt csökken a gyerekek létszáma, és ezért tagozatok fognak megszűnni. Ezért nem mindegy, hogy kire szavaz az ember.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltjei éppen ezért rendkívül fontosnak tartották hangsúlyozni, milyen előnyökkel járhat a falu lakosságának, ha pártjukat támogatják a küszöbön álló választásokon. Varga László képviselőjelölt: „A VMSZ támogatása a biztosíték arra, hogy a parlamentben leszünk, biztosíték arra, hogy olyan pozícióban leszünk, hogy tudjuk befolyásolni az országban születő döntéseket.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőjelöltjei hangsúlyozták, Szerbia nagy változások előtt áll, ezekből pedig nekünk, vajdasági magyaroknak sem szabad kimaradnunk. Éppen ezért – ahogyan fogalmaztak – közösségünk érdekei azt kívánják, hogy a párt a jövőben a hatalmi többség része legyen.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt