Ugrás a tartalomra

Több száz fát ültetnek az utcákban

Az utóbbi idők egyik legnagyobb fásítása Kishegyesen

Januárban hirdette meg a kishegyesi helyi közösség faültetési akcióját. A kishegyesiek ennek alapján fákat igényelhettek (minden háztartás legfeljebb négyet-ötöt), azzal a kötelezettséggel, hogy a fát házuk előtt, az utcán ültetik el. A hét végén megérkeztek a facsemeték és ki is osztották őket.

– Ez az utóbbi idők egyik legnagyobb fásítása a lakóterületen belül: összesen négyszáz fát osztunk ki a lakosságnak, ezenfelül pedig még kétszáz facsemetét ültetünk el azokon a közterületeken, amelyek nem köthetők lakóházakhoz.

Azt tapasztaltuk ugyanis, hogy sok fa kipusztul az utcákban, sokat a vezetékek lefektetése vagy a villanyvezeték akadályozása miatt kellett kivágni. Ezeket szerettük volna pótolni, és megállapíthatjuk, hogy az akciónkat az emberek valóban támogatták.

Most berkenyét, vérszilvát, csörgőfát és nyírfát osztottunk azoknak, akik feliratkoztak a listánkra, és kötelezettséget vállaltak, hogy az utcán ültetik el a fákat, gondoskodnak róluk, valamint öntözik őket, ha szükség lesz rá. Az akcióban igényeltek akácot és tölgyet is, ezeket később szállítják ki –nyilatkozta ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke.

A tanács erre a célra 370 ezer dinárt költött a helyi járulékból befolyó összegből.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.I.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt