Ugrás a tartalomra

Szakmai továbbképzés fiatal közgazdászoknak

Szükségszerű újraértelmezni a közgazdaságtant – állítja Major Gyöngyi. A topolyai közgazdász a szabadkai Magyar Házban tartott előadást fiatal közgazdászoknak és vállalkozóknak.

A szakemberek számára lényeges a folyamatos továbbképzés – mondta Tóth Mária Terézia közgazdász, az előadás résztvevője. Fontosnak tartja a személyes kapcsolattatást is.

A gazdasági válság egy sokkal mélyebb erkölcsi, értékrendi válságból fakad – mondja Major Gyöngyi közgazdász, egyetemi docens, aki több kutatócsoportban tevékenykedik világszerte. A képzés vendégelőadója szerint van kiút a krízisből, ugyanis minden probléma magában hordozza a megoldást is.

Mintegy 30 fiatal közgazdász és vállalkozó vett részt az előadáson. A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság már 3 éve szervez különböző előadásokat – mondta Földi Márta, a szervezet elnöke.

Fontos a szakemberek képzése a vajdasági magyar közösség körében, hogy vezető beosztásokba kerülhessenek az állami intézményekben, a közigazgatásban – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség jelenleg egy térség- és gazdaságfejlesztési terv kidolgozásán dolgozik. Ennek megvalósítását állami, magyarországi illetve európai forrásokból fedezik majd.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt