Ugrás a tartalomra

Skupština grada odlučuje o budžetu za 2014.

SUBOTICA - Skupština grada Subotice raspravljaće na današnjoj sednici o gradskom budžetu za predstojeću 2014. godinu.

Prema predloženom tekstu budžeta za narednu godinu, gradska kasa Subotice u 2014. godini imaće prihode od oko 4,74 milijarde dinara, planirani su rashodi od nešto više od 4,7 milijardi, tako da je budžetski suficit planiran na više od 32 miliona dinara.

Navedeni suficit u manjoj meri pokriće fiskalni deficit, koji je planiran na nivou iznad 483 miliona dinara, što znači da je planirani fiskalni deficit za narednu godinu oko 450 miliona dinara.

Prema predloženom tekstu budžeta, navedeni fiskalni deficit biće finansiran, između ostalog, zaduživanjem u iznosu od 440 miliona dinara, od čega će veći deo biti u sklopu aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) namenjenom izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

Predloženi budžet od oko 4,7 milijardi dinara manji je za oko 800 miliona dinara u odnosu na prvobitni ovogodišnji budžet, odnosno za oko 400 miliona dinara u odnosu na rebalansirani budžet, koji je umanjen, između ostalog, zbog izmena seta poreskih zakona usvojenih tokom ove godine.

Osim budžeta, pred odbornicima će se naći i još 69 tačaka dnevnog reda, među kojima su i Odluka o oslobađanju dela obaveze plaćanja komunalnih usluga za ratne vojne invalide, porodice palih boraca i članove porodica umrlih ratnih vojnih invalida koji su učestvovali u oružanim akcijama posle 17. avgusta 1990. godine.

Takođe će na dnevnom redu biti izmene planova poslovanja javnih komunalnih preduzeća, kao i promene u Skupštinskim savetima i komisijama, zatim upravnim i nadzornim odborima gradskih fondova i fondacija.

 

Szerző (Forrás)
RTV, Tanjug
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt