Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A magyar nyelvű Szabadka-feliratok megrongálása sokkal inkább politikai üzenet

Pásztor István: A magyar nyelvű Szabadka-feliratok megrongálása sokkal inkább politikai üzenet

 

 Konfliktust keltő politikai akció volt a magyar nyelvű Szabadka-feliratok megrongálása, amellyel az elkövetők azt üzenték, nem felel meg számukra a politika, amelyet Aleksandar Vučić szerb államfő folytat Magyarországgal és a vajdasági magyarokkal.

Erről beszélt a Szabadkai Magyar Rádióban reggel Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy véli, hogy bár Vučićnak üzentek a rongálással, az eset mindenkinek fáj, legfőképpen pedig a magyaroknak. Pásztor a palicsi akvapark megnyitásáról azt mondta, a működtető nincs késedelemben, a határidő szeptember közepe.

Előre eltervezett és megszervezett vandál cselekedetnek nevezte a város határában elhelyezett magyar nyelvű Szabadka-feliratok megrongálását Pásztor István. Szerinte a tetteknek hosszabb távú, illetve áttételes üzenete van. Ez egy politikai üzenet volt Aleksandar Vučićnak, hogy nem mindenkinek felel meg az ő politikája, a kölcsönös megértés, elfogadás, tisztelet, partnerség, amit Szerbia és Magyarország, valamint a vajdasági magyarok vonatkozásában folytat – fogalmazott a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában. Ezek az emberek kevesen vannak ugyan, de abban érdekeltek, hogy konfliktust szítsanak – tette hozzá Pásztor. Úgy véli, politikai akcióról van szó, nem pusztán bűncselekményről.  

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Meggyőződésem, hogy a politikai akció mögött olyanok vannak, akiknek a politikáról alkotott, a magyar-szerb viszonyról alkotott elképzelésük más, mint amilyen az enyém, vagy Vučić elnöké, vagy Orbán miniszterelnök úré. Ezért mondom én azt, hogy az üzenetet Vučić elnöknek fogalmazták meg, nekünk, mindannyiunknak fáj, de nekünk, magyaroknak leginkább, mert megalázottnak és picikét meggyalázottnak érezzük magunkat.”

Pásztor a palicsi akvaparkról is beszélt. A munkálatok már befejeződtek és a használatba vétel, illetve a munkaengedély is megvan. Jelenleg a felszerelés és a segédeszközök egy részének beszerzése folyik. A működtető nincs késésben – erősítette meg a VMSZ elnöke.  

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az Elitte Palić vállalat nincs késedelemben, ugyanis a polgármester augusztus 15-én írta alá a szerződést, onnantól számítva gyakorlatilag tart neki a 30 napos határidő, amíg el kell, hogy kezdődjön a működtetés.”

Szerdán, a Palics Park Kft. közgyűlésén fogják jóváhagyni az akvapark munkaidejét és belépődíjait. A javaslat szerint 10-től 18 óráig fogadja majd a fürdőzőket az objektum, de időnként esténként is kinyit majd. Az árak nem lesznek magasabbak a közelben lévő fürdők árainál. Ha valaki például délután 3-tól 6-ig lép be a palicsi akvaparkba, 600 dinárt fizet majd, és az összes tartalmat igénybe veheti.

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP