Ugrás a tartalomra

Pályázati lehetőségek a civileknek

Civil tájékoztató fórumot szervezett a Vajdasági Magyar Civil Szövetség. Ismertették a nemzetközi civil pályázati lehetőségeket, illetve szóltak a Nemzeti Együttműködési Alap aktuális pályázati felhívásáról is. 

Szedmák Tamás, a kiskőrösi Civil Információs Centrum képviselője elmondta, az általa képviselt központok nagy segítséget nyújtanak a civil szervezetek számára, szaktanácsadás formájában. A Nemzeti Együttműködési Alapban pedig öt különböző szakmai kollégium végzi a munkát. „Ezek közül az első a Nemzeti Összetartozás Kollégiuma, amely a határon túli civil szervezetekkel közösen megvalósított programokat támogatja, és olyan egyesületek működését, melyek határon túli civil szervezetekkel közösen működnek. Különböző programok, rendezvények támogatására lehet pályázni” – mondta Szedmák Tamás projektvezető.

A fórumon felszólaltak magyarországi és szerbiai szakemberek is. A Nemzeti Együttműködési Alapnak ez a harmadik pályázati felhívása, ennek apropójaként tartották meg a fórumot. „Eddig is tartottunk és ezután is tervezzük, hogy ilyen nagyobb fórumokat tartsunk. Az aktualitását az adja, hogy újra kiírták a NEA pályázatait 2014-re, és még mindig kevesen pályáznak a Délvidékről, tehát szeretnénk ezt tudatosítani, és elhoztunk olyan előadókat, akik szélesítik az érintettek látását” – mondta Zsoldos Ferenc, az MNT Civil Konzultatív Testületének elnöke.

A fórumon szó volt még az aktuális pénzügyi kérdésekről és jogi buktatókról is. Erős Ervin, Újvidék Város Önkormányzatának szociális és pénzügyi tanácsadója a nemzetközi civil pályázati lehetőségekről tartott előadást. „Azért fontos ez, mert legtöbb vajdasági magyar civil szervezet az anyaországnál pályázik. Itt viszonylag limitáltak a lehetőségek, tehát megvan, hogy milyen összegig lehet pályázni, és viszonylag gyorsan kifogy ez az alap. Ezért szeretnénk bemutatni, hogy emellett viszonylag nagy lehetőséggel bírnak a nemzetközi pályázatok.”

Civil tájékoztatási fórumot legközelebb Nagybecskereken szerveznek november 18-án, valamint két nappal később, 20-án Újvidéken is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt