Ugrás a tartalomra

Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja

Pokrajine prihvatio Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu Zakona o finansiranju APV

Novi Sad, 6. novembar – Članovi Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine usvojili su danas većinom glasova Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu Zakona o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Na 3. sednici, kojim je predsedavao predsednik ovog Odbora i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor, odlučeno je da usvoji predlog grupe od 48 pokrajinskih poslanika da se Predlog platforme o polaznim osnovama za izradu Zakona o finansiranju APV uvrsti u dnevni red naredne sednice Skupštine APV, koja će se održati u petak, 8. novembra.

Od 14 članova Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine, sednici je prisustvovalo 13, uključujući i četvoricu eksperata ustavnog prava koji su članovi ovog Odbora prof. dr Momčila Grubača, prof. dr Stevana Lilića, doc.dr Slobodana Orlovića i advokata Srđana Sikimića.

O značaju usvajanja ove Platforme govorili su predstavnici predlagača, naglašavajući da je rok za donošenje Zakona o finansiranju APV, propisan Ustavnim zakonom, istekao još 31. decembra 2008. godine, te da je neophodno da se finasiranje Vojvodine što pre sistemski uredi posebnim zakonom.

Članovi Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine iz redova opozionih partija složili su se sa ocenom o potrebi donošenja ovog zakona, ali su i izneli niz primedbi na rešenja iz pedloga Platforme, kao i na samu potrebu njenog donošenja.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt