Ugrás a tartalomra

Mesterséges tó Csantavéren, mezőutak felújítása a Szabadkához tartozó településeken

Mesterséges tavat alakítanak ki Csantavér közelében. A feladata a tavaszi vízfelesleg összegyűjtése és az, hogy szárazság idején öntözni lehessen belőle a termőterületeket. A munkálatok mintegy tíz nap múlva érhetnek véget. A beruházás több mint 20 millió dinárból valósul meg.

Szabadka önkormányzata a tavalyi évben egy hatvanmillió dináros programot indított el, amely elsősorban a vízelvezető-csatornák megtisztítására és karbantartására irányulnak. Már Bajmokon és Királyhalmon is rendbe tettek egy vízgyűjtő területet, Nagyfényen pedig tervben van egynek a kiépítése.

Csantavéren most is zajlanak a munkálatok. Maglai Jenő, polgármester: “Itt ki fog épülni egy valamennyivel több, mint 1 kilométer hosszú tavacska, amely 20-30 méter széles lesz, és minimum 2 méter mély. Ez azt fogja lehetővé tenni, hogy azok a vizek, amelyek nagyobb esőzések esetén lezúdulnának, azokat megfogja, nem veszélyeztetik Csantavért.”

A Szabadkához tartozó településeken a legjárhatatlanabb mezőutak felújítására mintegy 88 millió dinárt irányoztak elő az önkormányzati költségvetésből.

Az útfelújítások elsőként Csantavér közelében kezdődtek meg.

Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasági megbízottja: “20-30  éve ezek a mezőutak abszolút nincsenek karbantartva. Minden kültéri helyi közösség el fogja küldeni a prioritásokat,  szerintük melyek a legfontosabbak mezőutak, és ennek alapján fogunk mi dolgozni.”

Az állami földek bérbeadásából Szabadka mintegy 140 millió dináros bevételre számít. Ezt a határutak felújítására és kiépítésére fordítják.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben