Ugrás a tartalomra

Matejin pozvao LSV i SVM na rekonstrukciju sa SNS

ZRENJANIN - Najave skore rekonstrukcije pokrajinske Vlade, bez ulaska Srpske napredne stranke (SNS) u nju, predstavljaju na prvi pogled samo kozmetičke promene, ali su u suštini veoma opasan način da se u narednom periodu omogući da do promena u Vojvodini uopšte ne dođe, sve do redovnih izbora nakon nepune dve godine, rekao je danas šef poslaničke grupe SNS u Skupštini AP Vojvodine Predrag Matejin.

Matejin je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu ocenio da ovakva rekonstrukcija nije ono što građani Vojvodine žele i zaslužuju.

"Svima je jasno da SNS predstavlja najveću političku snagu u Srbiji, ali neki to ne žele da priznaju i prihvate.

Ne bi bio toliki problem što to ne prihvata Demokratska stranka (DS), to je donekle razumljivo. Najveći problem je što njeni koalicioni partneri na nivou Pokrajine Vojvodine, mislim tu na Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Savez vojvođanskih Mađara (SVM), to odbijaju da prihvate i nastavljaju da pružaju podršku DS u pokrajini, koja opstaje na vlasti i nastavlja da arči novac građana na isti, i još gori način nego što je to radila do sada", rekao je Matejin.

Šef poslaničke grupe SNS u vojvođanskom parlamentu dodao je da građani Vojvodine zaslužuju novu pokrajinsku vlast na čelu sa SNS.

"SNS se iskreno nada da će svi konačno shvatiti da im koalicija sa DS kratkoročno predstavlja interes ali dugoročno donosi loše rezultate.

Zato pozivamo sve stranke i pojedince, koji shvataju da je stanje u Vojvodini alarmantno i da će jedino SNS u narednom periodu omogućiti izlazak iz sveopšte krize, da nam se pridruže u istinskoj rekonstrukciji vlasti u pokrajini i sprečavanje njene dalje agonije i propadanja", poručio je Matejin.

On je istakao da SNS ima jasan plan za rešavanje, kako je ocenio, nagomilanih problema u Vojvodini.

Matejin je podsetio da je ta stranka glasala za izmene izbornog sistema koji je, kako je rekao, na prethodnim izborima omogućio DS da sa 22 odsto glasova osvoji 50 odsto mandata u skupštini i svu vlast.

"Isto tako SNS jedina ima snage i volje da donese Zakon o prenosu nadležnosti i Zakon o finansiranju pokrajine.

Jedina ima snagu i rešenost da u Vojvodini zajedno sa republikom započne kapitalne projekte, investicije i zapošljavanje ljudi", ukazao je Matejin.

Szerző (Forrás)
RTV
Többi hír