Ugrás a tartalomra

Huzavona a választások kiírása körül

Szerbiának sokkal több és fontosabb dolga van a rendkívüli a választások kiírásánál. Ezt pedig szem előtt kell tartaniuk azoknak, akik erről döntenek – mondta a kormány alelnöke, Jovan Krkobabić.

Zorana Mihajlović, a Szerb Haladó Párt alelnöke szerint, az SZHP január elején dönthet arról, hogy lesznek-e rendkívüli választások vagy sem.

Továbbra sem lehet tudni, hogy lesznek-e rendkívüli parlamenti választások 2014-ben. A döntést januárban hozhatják meg. Aleksandar Vučić miniszterelnök-helyettes továbbra is kitart azon kijelentése mellett, hogy nincs szükség rendkívüli választásokra.

„Azt szeretném, ha nem lennének választások, és remélem, hogy nem is lesznek. Úgy gondolom, hogy nincs rá szükség, de ezt a politikai életben sohasem lehet biztosan tudni. Remélem, hogy nem lesznek választások, de ezt a lehetőséget soha senki nem zárhatja ki.”

A kormány alelnöke, Jovan Krkobabić azt mondta, ő személyesen nem bánná, ha akár ma is kiírnák a választásokat. Azokat a folyamatokat azonban, amelyeket az Ivica Dačić és Aleksandar Vučić vezette kormány kezdett meg, folytatni kell.

„Ez a kormány nagy változásokat kezdett meg az országban. A bűnözés és a korrupció elleni harctól kezdve a külföldi befektetők idevonzásáig és a csatlakozási tárgyalások megkezdéséig. Megerősítettük a kapcsolatainkat Brüsszellel, Oroszországgal, Kínával, az Emirátusokkal és több keleti és nyugati országgal.

A következő kulcsfontosságú célunk Szerbia foglalkoztatása” – mondta el Krkobabić a Večernje novosti napilapnak adott interjújában. Zorana Mihajlović, a Szerb Haladó Párt alelnöke szerint januárban dőlhet el, hogy lesznek-e választások.

„A választásokról szóló döntés attól függ majd, hogy 2014-ben valóban szeretnénk-e reformokat és mennyire gyorsan szeretnénk azokat véghezvinni.” Mihajlović kiemelte, hogy a rendkívüli választások nem lassíthatják Szerbia európai útját.

A pártok tagjai sokszor hangoztatják az utóbbi időben, hogy a választások mellett, vagy ellen vannak-e. Az azonban továbbra sincs pontosan meghatározva, hogy mikor születhet meg az erről szóló döntés.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben