Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint a VMSZ kitűzött céljairól

Dr. Pásztor Bálint a VMSZ kitűzött céljairól

 Az épített örökség védelme és megőrzése, Palics fejlesztése, valamint a helyi közösségek fejlesztéseinek megvalósítása is kitűzött célja volt a Vajdasági Magyar Szövetségnek 2022-ben Szabadkát illetően.

Ezt mondta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke Szubjektív című műsorunkban. A köztársasági költségvetésben biztosítani tudták a pénzt az Y-ág autópályásításához szükséges tervdokumentációra, valamint a horgosi határátkelőhely bővítésére is - emelte ki dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, rendelkezésre állnak az anyagi források a Szabadkai Népszínház, valamint a Palicsi Aquapark munkálatainak folytatásához is. A vasútfejlesztéssel kapcsolatban elhangzott, tartható a 2025-ös határidő a Belgrád-Budapest vasútvonal befejezését illetően. A Szerbiában uralkodó migránshelyzet mérséklődött - emelt ki a VMSZ alelnöke. Szerinte két olyan tényező van, amely még könnyíthet a helyzeten a vajdasági magyarság szempontjából.

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, VMSZ: „Egyrészt ez a hármas tárgyalássorozat, amely elkezdődött a magyar miniszterelnök, a szerb köztársasági elnök és az osztrák kancellár között. Ennek az a lényege, hogy ezt a problémát Szerbia déli határain kell leszorítani, és nem itt, a mi területeinken kell, hogy ezek az illegális migránsok portyázzanak. Másrészt pedig, hogy Horvátország belépett a schengeni övezetbe, úgyhogy én azt szoktam mondani, hogy innen a Pannon TV-ből is üzenem a migránsoknak, hogy Horvátország felé tessék próbálkozni, ne pedig Magyarország felé.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika