Ugrás a tartalomra

Bácskai sátras lakodalom lesz pénteken Szabadkán

A szabadkai Népszínház Magyar Társulata a bácskai sátras lakodalmak hangulatát viszi színpadra a Vajdasági lakodalom című új előadásában. Terék Anna Vajdasági lakodalom című előadását Táborosi Margaréta rendezésében láthatja a közönség. A zenés, táncos darab bemutatóját pénteken tartják.

A Vajdasági lakodalom bemutatóját decemberre tervezték, de a nagyszámú színészt mozgató előadás hosszabb próbafolyamatot igényelt, így a közönség a héten láthatja a kész előadást. Az elmúlt másfél hónap a darab és a színészek számára fontos érési folyamat volt – mondja a rendező.

„A nézők fejében születik meg a történet. Az előadás nyelvezete egy elrajzolt világ, ami mindenkinek ismerős, de ha azt az életbeli szituációt vittük volna fel, az nem színház, hanem hagyományápolás lenne. A színháznak nem ez a célja. Rajzfilmessé tettük” – mondta Táborosi Margaréta.

A zenés, táncos darab próbái még folynak, de a csapat szinte már készen áll a pénteki bemutatóra. Az előadás a 80-as évek lakodalmaiban megjelenő jellegzetes karaktereket mutatja be groteszk formában. Az előadásban megjelenik ugyan a társadalombírálat, de az örömteli mulatás is. A zenés, táncos darab hangulatát élő lakodalmas zene fokozza.

Kucsera Géza zenekari tag elmondta: „Szinte csak a vőfély beszél a darabban, elhangzanak ugyan más mondatok is, de a vőfély viszi az egész történetet. Ehhez párosul a zene. A többi az mozgáshelyzet, és ezeknek a keveréke. A zene jó aláfestés.”

A sátras lakodalmak hangulatát felidéző darab mintegy 80 százalékában a színpadon több mint 20-an mozognak. A bemutató pénteken lesz Szabadkán.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP