Ugrás a tartalomra

2020 és 2025 között válhat Szerbia az EU tagjává

Belgrád - „Meglehetősen ambiciózus, de nem lehetetlen” cél, hogy Szerbia 2020-ban csatlakozzon az Európai Unióhoz, mégis, a 2023-as dátum reálisabbnak mondható – jelentette ki Maja Bobić, a Szerbiában ténykedő Európai Mozgalom főtitkára, aki mindazonáltal hozzátette: szinte lehetetlen és rendkívül hálátlan dolog az uniós csatlakozás időpontját megjósolni. 

„A 2020-ban történő csatlakozás rendkívül nagy sikernek számítana, ami azt is jelentené, hogy változtattunk a hozzáállásunkon és magunk mögött hagytuk a máig nyitott kérdéseket, de azt is jelentené, hogy az EU-nak sikerült talpra állnia és konszolidálódnia mind intézményes, mind pedig gazdasági értelemben. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a hozzáállásunkon tudunk a legnehezebben változtatni” – mondta Maja Bobić a Betának adott interjújában.

Hozzátette azonban, hogy 2025 egyfajta végső határidőnek számít, mert a túlságosan elhúzódó európai integrációs folyamat sokba kerül, és nem fogja az EU fedezni az összes költséget, tehát Szerbiának is az az érdeke, hogy ez minél rövidebb ideig tartson.

 

Szerző (Forrás)
RTV, Beta
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP