Skip to main content

Lenne mit felkínálni, és mibe beruházni

Lenne mit felkínálni, és mibe beruházni

Svájci, németországi és osztrák üzletemberek látogattak Újvidékre

Mintegy ötven fős, svájci, német és osztrák üzletemberekből álló csoport, a Wolfsber Groupe üzleti társulás képviselői látogattak szombaton délután Újvidékre, a Tartományi Képviselőház épületébe. Érkezésüket megelőzően Belgrádban, Smederevón, Karlócán ismerkedtek meg a városok természeti adottságival, intézményeivel, történelmi és kultúrális hagyatékával. A külföldi vendégek tanulmányi látogatása a belgárdi svájci nagykövetség anyagi támogatásával valósulhatott meg. A székvárosban a látogatókat fogadta Milorad Gašić, a Tartományi Képviselőház titkára, Juhász Bálint, a tartományi munkaügyi, foglalkoztatási és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság titkárhelyettese, valamint Aleksandar Stojkov, a külföldi beruházásokat serkentő VIP Alap igazgatója.

Milorad Gašić beruházásokra buzdította a vendégeket, és ígéretet tett, a tartomány mindent megtesz, hogy ezt a legjobb feltételek közepette tehessék.

Juhász Bálint az idegenforgalmi adottságokról beszélt. Mint egyebek között elmondta: felvirágzóban van a falusi turizmus is, a legsikeresebb a székelykevei projektum, amely az utóbbi években Szerbiában a legtöbb vendégéjszakát jegyzi, többet mint Zlatibor vagy a Tara. Noha szép eredményeket mutatott fel eddig is, a falusi turizmus koncepciója még bővítésre szorul, tartalommal, a szolgáltatás minőségével kell növelni és más rendezvényekkel párosítani. A beruházás területén a termálvízben és a gyógyfürdőkben rejlő lehetőségekről beszélhetünk, hisz köztudott, hogy ugyanolyan potenciállal rendelkezünk, mint Magyarország vagy Szlovénia, viszont ezeket a lehetőségeket még nem használtuk ki.

Aleksandar Stojkov a Vajdasági Beruházásserkentő Alap eddigi tevékenységét, és eredményeit ismertetve szólt azokról a intézkedésekről is, amiket a külföldi beruházások könnyítése érdekében tett a tartományi kormány. Hozzátette, a VIP Alap nem csupán a jövőbeli beruházók érdekeiben jár el, hanem szem előtt tartja a már lábat vetett külföldi cégek igényeit is, hiszen ezek a vállakozások nagyban hozzájárulnak az új munkahelyek megnyitásához és a lakosság foglalkoztatásához.

Ostale vesti