Skip to main content

Deli szerint újabb uniós csatlakozási fejezetek nyílhatnak meg Szerbia számára az idén

Deli szerint újabb uniós csatlakozási fejezetek nyílhatnak meg Szerbia számára az idén

Újabb európai uniós csatlakozási fejezetek nyílhatnak meg Szerbia számára az idei évben – mondta Deli Andor, akit az Európa-nap kapcsán kérdeztünk Szerbia csatlakozási folyamatáról.

A Fidesz-KDNP vajdasági származású EP-képviselője hozzátette, ha a dolgok jól mennek két, esetleg három fejezet már a nyári szünet előtt megnyitásra kerül.

A Szerbiával foglalkozó országjelentés pedig a májusi strasbourgi plenáris ülésen kerül várhatóan megvitatásra, illetve elfogadásra.

Azonban további tennivalói vannak még Szerbiának az európai úton – tette hozzá.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): “Ezek nem újdonságok, a szerb kormány számára már jól ismert körülmények, legyen itt szó a korrupció ellenes harc fokozásáról, legyen szó a szólásszabadságról és egyéb más területekről amelyek felmerülnek, amelyeken nagyon nehéz gyors, évről évre felmutatható eredményt kimutatni. És itt van a mi közösségünket érintő kisebbségi kérdéskör is. Jól ismert körülmény, hogy a szerb kormány elfogadta a kisebbségi akciótervet, ennek a megvalósítása elkezdődött, jelentések születnek és lépések arra vonatkozóan, hogy hogy halad ez a történet és itt maga a szerbiai országjelentés is azt hangsúlyozza, hogy az akcióterv maradéktalan és minél hatékonyabb és időben történő betartását kell Szerbiának célul tűznie.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti