Skip to main content

Ifjúsági Klub nyílt Kishegyesen

Ifjúsági Klub nyílt Kishegyesen

Illés Boglárka, magyarországi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár és Mohácsi Zoltán Kishegyes tanácselnöke adták át rendeltetésének az Ifjúsági Klubot.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjúságpolitikai és Esélyteremtési Államtitkárságának szakmai közreműködésével és a Szerencsejáték Zrt. pénzügyi támogatásának köszönhetően 700 ezer forint értékben érkezett támogatás a valamikori szövetkezeti otthon épületében kialakított klubhelyiség létrehozására. A kishegyesi fiatalok örülnek annak, hogy ezentúl lesz hol szórakozni, barátkozni, ismerkedni. Csabai Zsuzsanna, Kishegyes: „Nagyon örülnénk, ha végre lenne a fiataloknak külön program. Mióta a diszkót bezárták, azóta nincs is a fiataloknak lehetőségük kimozdulni. Nagyon várjuk, hogy mi fog történni.”

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjúságpolitikai és Esélyteremtési Államtitkársága által kiírt pályázatra a DKMT Eurorégió Ifjúsági Szövetsége és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája közösen pályázott. A klubhelyiség felújítására 700 ezer forint értékben kaptak támogatást. Kovács Károly, ifjúsági ügyekkel megbízott polgármester asszisztens, Kishegyes: „Ez egy olyan hely, amelyet ifjúsági közösségi térként szánunk a fiataloknak. A célunk, hogy megszólítsuk vele a fiatalokat, hogy kialakuljon a közösségi érzés, barátkozzanak, ismerkedjenek, a szabadidejüket pedig minőségesen tudják eltölteni Kishegyesen.”

A valamikori szövetkezeti otthonban előzőleg már egy próbatermet alakítottak ki, a klubhelyiséggel további tartalmakkal bővülnek az ifjúság lehetőségei. Mohácsi Zoltán, tanácselnök, Kishegyes HK: „Maga a színházépület és az ahhoz tartozó szövetkezeti otthon a privatizáció során magánkézbe került. Az elmúlt években sikerült a kishegyesi helyi közösségnek visszaszereznie és mi azóta folyamatosan azon dolgozunk, hogy belakjuk az épületet.”

Éljenek bárhol a magyar fiatalok, a világ bármely pontján, a cél, hogy ugyanazokban a támogatásokban tudjanak részesülni – emelte ki a megnyitón Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. „Az elmúlt év folyamán az anyaországban minden megyejogú városban megnyitottunk egy közösségi teret, az Új Nemzedék Közösségi Tereket. Azt látjuk, hogy a fiataloknak szükségük van olyan terekre, ahol találkozhatnak, ahol a fogyasztás kényszere nélkül tudnak összegyűlni, közösséget építeni, közösséget kovácsolni és a Vajdaságban Kishegyesre esett a választásunk, itt nyitjuk meg az első ilyen közösségi teret, ifjúsági otthont, vagy ifjúsági klubot.”

A kishegyesi ifjúsági klubba elsősorban a 14-től 35 éves korosztályt várják, a klubhelyiség hétvégente, illetve igény szerint hétköznap is nyitva tart. Az első programok fiatal képzőművészek kiállításai és könyvbemutatók lesznek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti