Ugrás a tartalomra

Ifjúsági Klub nyílt Kishegyesen

Illés Boglárka, magyarországi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár és Mohácsi Zoltán Kishegyes tanácselnöke adták át rendeltetésének az Ifjúsági Klubot.

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjúságpolitikai és Esélyteremtési Államtitkárságának szakmai közreműködésével és a Szerencsejáték Zrt. pénzügyi támogatásának köszönhetően 700 ezer forint értékben érkezett támogatás a valamikori szövetkezeti otthon épületében kialakított klubhelyiség létrehozására. A kishegyesi fiatalok örülnek annak, hogy ezentúl lesz hol szórakozni, barátkozni, ismerkedni. Csabai Zsuzsanna, Kishegyes: „Nagyon örülnénk, ha végre lenne a fiataloknak külön program. Mióta a diszkót bezárták, azóta nincs is a fiataloknak lehetőségük kimozdulni. Nagyon várjuk, hogy mi fog történni.”

A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjúságpolitikai és Esélyteremtési Államtitkársága által kiírt pályázatra a DKMT Eurorégió Ifjúsági Szövetsége és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája közösen pályázott. A klubhelyiség felújítására 700 ezer forint értékben kaptak támogatást. Kovács Károly, ifjúsági ügyekkel megbízott polgármester asszisztens, Kishegyes: „Ez egy olyan hely, amelyet ifjúsági közösségi térként szánunk a fiataloknak. A célunk, hogy megszólítsuk vele a fiatalokat, hogy kialakuljon a közösségi érzés, barátkozzanak, ismerkedjenek, a szabadidejüket pedig minőségesen tudják eltölteni Kishegyesen.”

A valamikori szövetkezeti otthonban előzőleg már egy próbatermet alakítottak ki, a klubhelyiséggel további tartalmakkal bővülnek az ifjúság lehetőségei. Mohácsi Zoltán, tanácselnök, Kishegyes HK: „Maga a színházépület és az ahhoz tartozó szövetkezeti otthon a privatizáció során magánkézbe került. Az elmúlt években sikerült a kishegyesi helyi közösségnek visszaszereznie és mi azóta folyamatosan azon dolgozunk, hogy belakjuk az épületet.”

Éljenek bárhol a magyar fiatalok, a világ bármely pontján, a cél, hogy ugyanazokban a támogatásokban tudjanak részesülni – emelte ki a megnyitón Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. „Az elmúlt év folyamán az anyaországban minden megyejogú városban megnyitottunk egy közösségi teret, az Új Nemzedék Közösségi Tereket. Azt látjuk, hogy a fiataloknak szükségük van olyan terekre, ahol találkozhatnak, ahol a fogyasztás kényszere nélkül tudnak összegyűlni, közösséget építeni, közösséget kovácsolni és a Vajdaságban Kishegyesre esett a választásunk, itt nyitjuk meg az első ilyen közösségi teret, ifjúsági otthont, vagy ifjúsági klubot.”

A kishegyesi ifjúsági klubba elsősorban a 14-től 35 éves korosztályt várják, a klubhelyiség hétvégente, illetve igény szerint hétköznap is nyitva tart. Az első programok fiatal képzőművészek kiállításai és könyvbemutatók lesznek.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen