Ugrás a tartalomra

Vajdaság is képviseltette magát Magyarország legnagyobb mezőgazdasági kiállításán

Megújult programokkal, szakmai nappal várja látogatóit a budapesti 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Az idei esemény díszvendége Japán, de természetesen vajdasági termelők is bemutatkoznak Magyarország legnagyobb mezőgazdasági expóján.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legnagyobb, legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza.

Csaknem ezer kiállító, színes standok kavalkádja várja a látogatókat a budapesti Hungexpo területén. A térség legnagyobb mezőgazdasági kiállításán természetesen Vajdaság is képviseltette magát.

Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége elnöke szerint a vásár kiváló alkalom a gazdasági kapcsolatok erősítésére és bővítésére. A vásáron részt vett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. is, amely kiemelten kezeli hogy az exportképes külhoni magyar vállalkozásokat bevonja a fejlődő magyarországi kiviteli folyamatokba.

A nagyközönséget különböző kulturális rendezvények, koncertek, interaktív programok várják majd, de lesz gyermeksziget és Civil tér is, ahol az alapítványok, szakmai szervezetek munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók. A rendezvényen többek között megjelentek a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi és köztársasági tisztségviselői, valamint a Porsperitati Alapítvány képviselői is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto