Ugrás a tartalomra

Oktatási kérdésekről beszélt a szerb parlamentben Kovács Elvira

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője a Pannon RTV-nek elmondta, az országos szakképzési keretről, a tanügyi felügyelőségről és a tankönyvtörvényről tárgyaltak ma.

Kovács Elvira a tankönyvtörvénnyel kapcsolatosan kifejtette, részletesen tárgyaltak az alacsony példányszámú tankönyvekről, ide tartoznak a nemzeti közösségi tankönyvek is. A VMSZ parlamenti képviselője hozzátette, az új törvény új központi kiadó létrehozását írja elő. 

A tanügyi felügyelőségről szóló törvénnyel kapcsolatban nem kellett módosítási indítványt benyújtani, mivel a köztársasági törvény összhangban van a tartományi hatáskörökről szóló törvénnyel - emelte ki Kovács Elvira, és hozzátette: „Talán a legfontosabb a mi számunkra, amit külön a VMSZ vezérszónokaként kiemeltem a felszólalásban, a diplomahonosítás.

Mint tudjuk, az ENIK/NARIC központ 2015 október elsejétől működik. Az új törvény értelmében, tehát az országos szakképzési keretről szóló törvény értelmében létrejön egy szakképzési ügynökség, illetve a kormánynak kilenc hónapja van, hogy ezt létrehozza. Ez az ügynökség fogja átvenni az ENIK/NARIC munkatársait, és remélhetőleg még hatékonyabb, minőségesebb lesz a munka.”

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto