You are here

Idén is megszervezik a Mikulásfutást Palicson. A résztvevők a Vigadótól indulhatnak vasárnap 11 órakor, majd körpályán futhatnak, illetve sétálhatnak egy órán át.

Az eseményt huszadik alkalommal rendezik meg.

Idén is pirosba borul a Palicsi-tó partja, közel 2000 Mikulás sapkás futó teszi meg az 1500 méteres távot a hagyományosnak mondható Mikulásfutáson.

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a szabadtéri programra. A célban a kocogókat érem és zsíros kenyér várja. A szervezők több újítással is készültek.

Radmila Šakić, idegenforgalmi munkatárs, Palicsi Park Kft.: „Az előző évekhez hasonlóan nincs nevezési díj, és idén sincs korhatárhoz kötve a futam. Az egyetlen feltétel a Mikulás jelmez és a Mikulás sapka. Ugyanakkor az eddigi évektől eltérően, az az újdonság, hogy minden futónak, aki át szeretné venni az érmet, rendelkeznie kell rajtszámmal.”

A rajtszámokat az érdeklődők ingyenesen átvehetik a palicsi Női strandon vagy Szabadka Város Turisztikai Szervezeténél - tette hozzá Dobó Márta, a Palics Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke. A gyerekeket is színes programmal várják.

Dobó Márta, elnök, Palics Helyi Közösség Közgyűlés: „Kézműves foglalkozások is lesznek a Vigadó emeleti konferencia termében, tehát a Nagy terasznál, illetve a gyerekek, amit elkészítenek azt haza is vihetik, és ha elérkezik az idő az otthon fenyőfára is feltehetik a díszeket. A gyerekeknek rajzkiállítást is szerveztünk.”

Az idei Mikulásfutásnak humanitárius jellege lesz. A Palicsi-tó partján több helyen adománygyűjtő dobozokat helyeznek ki a szervezők és az összegyűlt támogatásokat két szervezetnek juttatják el.

 

Szerző: 
Pannon RTV