Ugrás a tartalomra

Márciusi ünnepség a Petőfiben

A telepi magyar művelődési központban is megemlékeztek március 15-éről, az ünnepi műsort általános és középiskolások, valamint egyetemisták közösen készítették. A fiatalok drámai előadásban dolgozták fel az 1848-ban történteket, érdekes módon mutatták be, mi történt akkoriban a Pilvax kávéházban és másutt.

A műsor előkészítésében a veteránok mellett részt vett öt új, irodalmi szakcsoportos gyermek is, a Petőfi Sándor, a Nikola Tesla és a József Attila Általános Iskola diákjai. Ők „helyszínről helyszínre” járva mutatták be 1848 tavaszának eseményeit, az idősebbek – a középiskolások és az egyetemisták – eközben meséltek nekik a történelmi pillanatokról. A zenés-irodalmi összeállítást a Fokos zenekar kísérte. Ők külön az ünnepség alkalmából komponálták muzsikájukat, dallamaikat beleépítették a színjátékba.

A műsoron felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök levelét, Ladisity Melinda, a központ elnöke beszédet mondott.
Az ünnepi műsor előtt megkoszorúzták a központban levő Petőfi-mellszobrot, hallhattuk a Petőfi Sándor MMK vegyes kórusát. Magyarország belgrádi nagykövetségének nevében Szentgyörgyi Klára művelődésügyi attasé, Ladisity Melinda és Kasza Csongor az ünnepségnek otthont adó központ nevében, Erdély Lenke a Magyar Nemzeti Tanács képviselőjeként, Horváth Tibor ügyvezető alelnök és Kiss Gyula alelnök a Vajdasági Magyar Szövetség városi szervezetének nevében, dr. Csáky S. Piroska és Bába Lúcia a magyar kultúra lovagjaként, Fésűs Mária és Monoki Júlia pedig a Magyar–szerb Barátság Szervezet nevében rótta le tiszteletét. A költő mellszobránál koszorút helyeztek el a Vajdasági Magyar Diákszövetség képviselői is.

Szerző (Forrás)
szb, Magyar Szó
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto