Ugrás a tartalomra

Gőzerővel dolgoznak a szabadkai Városi Stadion felújításán

A munkálatok novemberre fejeződhetnek be. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő mintegy 100 nap.

A befektetés összköltsége 100 millió dinár, amelyet a köztársasági kormány 60 millió dinárral támogat, és a tartomány, valamint az önkormányzat is hozzájárul a költségekhez.

Július vége óta zajlanak a munkálatok. A markológépek már szedik fel a burkolatot a pályáról. A gyepet már eltávolították a pályáról, ha minden a tervek szerint halad, akkor még az év vége előtt pályára léphetnek a sportolók.

A szabadkai Városi Stadionban jelenleg két nagyobb munkafolyamat zajlik. Tóth Róbert, igazgató, Stadion Közvállalat, Szabadka: „A labdarúgó főpályát és az atlétikai pályát építjük újra. Ami a főpályát illet, teljesen új fű lesz lerakva, új locsolórendszert és új vízelvezető rendszert szerelnek fel. Új kapukat is kap a pálya és új lesz a kijelzőtábla is.”

Ezen kívül az öltözőket és a mellékhelyiségeket is renoválják majd. A következő években tovább folytatódnak a fejlesztések, egyebek mellett a lelátókat is helyreállítják. Egyébként a Stadion Közvállalathoz tartozó többi objektumnál is folyamatosak a felújítások és a jövőben is lesznek, úgy a műkorcsolya pályánál, mint a sétaerdei medencénél.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto