Ugrás a tartalomra

Új ügyfélfogadó rendszer a zentai Városházán

Korszerű elektronikus bejelentkező és ügyfélhívó rendszerrel bővült a zentai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélfogadó irodája, ami nagymértékben csökkentheti majd az ügyintézés időtartamát a lakosság számára, jelentették be a zentai önkormányzat mai sajtótájékoztatóján.

– Minden önkormányzatnak, így a zentainak is fontos feladat, hogy azon szolgáltatások tekintetében, amelyeket a polgároknak nyújt, megfeleljen a lakosság elvárásainak, és mindent megtegyen azért, hogy ezek a szolgáltatások minél hatékonyabbak, gyorsabbak és minőségesebbek legyenek – hangsúlyozta Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, majd hozzátette: – Bízunk benne, hogy a lakosságot kiszolgáló ügyfélfogadó iroda munkájának a hatékonyságát ezzel az újabb információs technológiai fejlesztéssel javítani tudjuk. Ennek a rendszernek a segítségével sokkal pontosabb, precízebb statisztikai adatokhoz tudunk jutni, amelyet fel tudunk majd használni az elkövetkezendő periódusban ahhoz, hogy tovább növeljük a munkánk hatékonyságát.

Az új bejelentkező és ügyfélhívó rendszerrel kapcsolatos technikai részleteket Matykó Árpád, a Községi Közigazgatási Hivatal szakmunkatársa ismertette.

– Amikor az ügyfél belép a fogadóirodába, a portásnál lévő érintőképernyőn megjelenik a szerb vagy a magyar nyelv kiválasztásának lehetősége. A nyelv kiválasztása után megjelennek a tolóablak-szolgálatunknak a leírásai, tehát az, hogy melyik ablak mivel foglalkozik. Egy érintéssel ki lehet választani, hogy milyen ügyben érkezett hozzánk, majd ezt követően kap egy sorszámot, és amikor a falon lévő kijelzőn megjelenik az adott sorszáma, akkor kell a megfelelő tolóablakhoz fáradnia – magyarázta.

Az önkormányzat illetékesei szerint ezen új rendszer bevezetésével megszűnik a tolongás, valamint érkezési sorrendben tudják majd fogadni az ügyfeleket, emellett hatékonyabbá és gyorsabbá válik a szükséges dokumentumok megszerzése is. Az új bejelentkező és ügyfélhívó rendszer szolgáltatásait a tervek szerint a jövő hétfőtől vehetik majd igénybe az ügyfelek a zentai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélfogadó irodájában. A Tartományi Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság támogatásával megvalósult projektum összértéke mintegy egymillió-kétszázezer dinár.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto