Ugrás a tartalomra

Prosperitati-nyertes topolyai cégekbe is ellátogatott a magyarországi küldöttség

A topolyai Capriolo és az EM Commerce vállalatokba tettek látogatást a magyarországi küldöttség és a Prosperitati Alapítvány képviselői.

A magyarországi küldöttség és a Prosperitati Alapítvány képviselői a nap folyamán további két topolyai cégbe is ellátogattak; еgy kerékpár- és egy bútorgyárba, ahol a vállalatok vezetői beszámoltak az alapítványi támogatásból megvalósult beruházások hasznosulásáról.     

A topolyai Capriolo cég több mint húsz országba szállítja kerékpárjait. Az elsősorban exportorientált cég vezető szerepét a szerbiai piacon is igyekszik megőrizni. Jelenleg 150 alkalmazottja van. A legújabb, a Prosperitati Alapítvány által támogatott beruházás megvalósulását követően ezt mintegy 180-ra tudják majd növelni.

Brindza Lajos, tulajdonos, Capriolo Kft., Topolya: „Egy kerékabroncs és kerékgyártó gépsort vásároltunk meg, és annak a csarnokát fogjuk létrehozni. Ez mellett még egy kétezer négyzetméteres csarnokot, ami szintén ezeknek az üzemeknek az alapanyag és a késztermék raktározását fogja elősegíteni.”

Ezenkívül festőüzemet létesítettek, ahol finomfestést tudnak végezni, ami a nyugati piac támasztotta követelmények miatt is fontos.

A kerékpárgyár szomszédságában található EM Commerce eddig legnagyobbrészt bútorlapokkal kereskedett, de foglalkoztak egyedi bútorgyártással is, ezt a tevékenységet szeretnék most továbbfejleszteni.

Gyantár Lajos, igazgató, EM Commerce Kft., Topolya: „Már pár éve gyártunk egyedi bútorokat, de egyszerű tervezéssel, klasszikus gépekkel, ha nagy mennyiségben gyártanánk így, nem lenne kifizetődő, ezért egy teljesen modern, a legújabb technológiát felhasználva terveztük meg egy teljesen új gyárnak a fölépítését.”

A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elégedett a megvalósult és folyamatban lévő beruházásokkal. Elmondta, ezekre a vállalkozásokra az egész vajdasági magyar közösség büszke lehet.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Ma délelőtt és a délután folyamán egy silóalkatrészgyárat, egy bicikligyárat, egy bútorgyárat és egy láncgyárat tudtunk meglátogatni, ami azt gondolom, hogy a vajdasági magyar közösség, a vajdasági magyar vállalkozók becsületére tud válni, mind az eddig foglalkoztatottak, mind az új munkahelyek vonatkozásában, és a tevékenység színessége értelmében is.”

Magyar Levente magyar miniszterhelyettes, Babity János szabadkai főkonzul és Pintér Attila belgrádi nagykövet, valamint a Prosperitati Alapítvány képviselői és Pásztor István, a VMSZ elnöke Bácskossuthfalván folytatták körútjukat.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto