Ugrás a tartalomra

Mikulások özönlötték el a Palicsi-tó környékét

Idén is megrendezték a hagyományos mikulásfutást, amelynek egyetlen követelménye az volt, hogy mindenki egy mikulássapkában tegye meg a távot.

Tömegesen érkeztek Mikulások a Palicsi-tó partjára. Az idei évben közel 2000 mikulás sapkába illetve mikulás jelmezbe öltözött futó állt rajthoz a mikulásfutáson.

A gyerekek többsége már járt a mikulásfutáson. Azok akik teljesítették az 1500 méteres távot érmet is kaptak. Borsos Ádám: „Már harmadszor vagyok itt. Szeretem a futamokat, szeretem a Télapót, és az érmet is.”

A mikulásfutás mindenki számára felemelő családi programot nyújt az ünnepek közeledtével. A mókából a szülők sem maradhattak ki. Az apróságokat az anyukák és apukák csilingelő mikulássapkában kísérték. Apró Angéla: „Szaladtunk mi is a gyerekek után. Nehogy elvesszenek a nagy tömegbe, de őszintén szólva nem emlékszem pontosan, hogy mennyi idő alatt futották le.”

De hogyan is kezdődött a mikulásfutás? A kezdetben alig pár fős esemény, mára már több ezer résztvevőt számláló programmá nőtte ki magát. Jánosi Elvira, vezető, Paligo Palus Ultramaraton Klub: „19 évvel ez előtt a Paligo Palus klub tagjai, összesen heten elindultak és egy 1000 méteres kört tettek a Mikulás napján. Akkor jött az ötlet. Megálmodtam egy gyönyörű álmot, hogy egyszer majd egész Palics ezen a napon benépesül kicsi és nagy mikulásokkal. Érdekes módon minden évben többen és többen jöttek. Most már nem csak Szabadkáról és Palicsról érkeznek a résztvevők, hanem külföldről és Szerbiából is.”

A programok a futás után sem értek véget. A legkisebbek karácsonyi dallamokra táncolhattak a Mikulással és egy közös képet is készíthettek vele. A Vigadóban kézműves foglalkozásokkal szórakoztatták délután a gyerekeket.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto