Ugrás a tartalomra

Megszépült a Szent István-templom

Megújuláson esett át az 1903-ban épült törökbecsei Aracs városrész katolikus temploma: a nyugati oldalt kivéve a többi részét rendbe hozták, befestették. Mellár József plébános elmondása szerint a templom renoválását még elődje, Sóti János idején, 2002-ben kezdték meg, aki különféle alapítványoktól és adományozóktól rendszeresen kért támogatást, így sikerült neki összegyűjtenie 25 ezer dollárt. Munkáját Mellár József plébános is követte.

– 2012-ben először a templombelső felújítási munkálatait végeztük el, amit be is fejeztünk. Mivel maradt pénzünk és újabb támogatások is érkeztek, folytattuk a korábban megkezdett külső javítási munkálatokat, így most már csak a nyugati fal vár a megújulásra. A legtöbb pénzt külföldről, elsősorban Ausztráliából kaptuk, de a mi híveink is támogattak bennünket – mondta el a plébános.

Az idei évben a lehetőségeikhez képest a törökbecsei önkormányzat és a helyi közösség is adott pénzt, mindkettő 250 ezer dinárral járult hozzá a költségek fedezéséhez. Radoslav Šećerov, a törökbecsei helyi közösség tanácselnökének a helyettese hozzátette: a közeljövőben mind a központban lévő katolikus, mind a pravoszláv templomnál egy-egy hirdetőtáblát fognak kihelyezni, hogy a gyászjelentéseket a fák helyett ezekre lehessen kihelyezni.

Szerző (Forrás)
Fehér Rózsa, Magyar Szó
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto