Ugrás a tartalomra

Leaszfaltozzák a Kertsor utcát

Kishegyes község több mint 30 millió dinárt nyert infrastrukturális fejlesztésekre

Kishegyes is azok közé a községek közé tartozik, amelyek jelentősebb támogatást nyertek infrastrukturális fejlesztésekre a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál.

Az önkormányzat nevében Kerekes Zoltán alpolgármester írta alá a szerződést az igazgatósággal, s ennek értelmében Kishegyesen és Szeghegyen eszközölnek fejlesztéseket. Az alpolgármester lapunknak arról számolt be, hogy a támogatásnak köszönhetően több mint egy kilométer hosszan fognak leaszfaltozni egy utcát.

– A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság infrastrukturális beruházásokra irányuló pályázatán Kishegyes község úthálózatok bővítésére és javítására 31 millió dinárt nyert. Ezt az összeget földes utcák leaszfaltozására és meglévő utak bővítésére fogjuk felhasználni. Kishegyes településen nagy gondot okoz, hogy sok utca még ma sem rendelkezik szilárd útburkolattal. A Kertsor is egy ilyen földes utca, amit most az igazgatóságtól nyert eszközökből fogunk leaszfaltozni.

Ez 1165 méter hosszú aszfaltburkolatot jelent. Ez egy igen fontos utca a falu számára, mert részben tehermentesíteni tudja a Kossuth Lajos utcát. Mint említettem, még sok földes utca van Kishegyes településen. A jövőben arra fogunk törekedni, hogy további eszközöket szerezzünk ezek leaszfaltozására.

A Kertsor utcai beruházás értéke 21 millió dinár – számolt be az alpolgármester, majd azt is elmondta, hogy a fennmaradó 10 millió dinárból Szeghegyen valósítanak meg egy beruházást. Itt egy 1 kilométer hosszú aszfaltos utat fognak kiszélesíteni. Kerekestől azt is megtudtuk, hogy a munkálatok hamarosan megkezdődnek.

– A nagyberuházási igazgatóságtól megkaptuk a szükséges iratokat, s már el is küldtük a tervdokumentációt. Amint ezt jóváhagyják, ki lehet írni a közbeszerzést. Ez azt jelenti, hogy március végén–április folyamán már el is kezdődhetnek a munkálatok – emelete ki az alpolgármester.

Kishegyes község a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság további pályázatain is részt fog venni, elsősorban infrastrukturális fejlesztésekre fognak átadni pályázatokat. Ebbe természetesen beletartozik a vízhálózat bővítése, javítása, az elöregedett csövek cseréje, valamint a szennyvízhálózat kiépítése az egész község területén.

Ezeket emelte ki Kerekes nagyobb tervekként, de emellett folytatni szeretnék Kishegyes településen a földes utcák aszfaltozását, valamint a másik két településen az utak javítását és újraaszfaltozását. Az önkormányzat kész tervekkel rendelkezik sportpályák felújítására, egyik elsőbbséget élvező céljuk a kishegyesi kézilabdapálya felújításának a befejezése – mondta el az alpolgármester.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L. J.
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto