Ugrás a tartalomra

Konzuli fogadónapot tartottak Muzslyán

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa ma Muzslyán tartott kihelyezett ügyfélfogadást, ahol mintegy 120 egyszerűsített honosítási kérelmet vettek át a polgároktól.

Ez volt a harmadik fogadónap a településen, Nagybecskereken pedig eddig négyszer lehetett átadni a kérelmeket a magyar állampolgárságra, de a környékben volt már ügyfélfogadás Szentmihályon és Erzsébetlakon is, így a körzetben az adatok azt mutatják, hogy az itteni magyarság mintegy 10 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, hogy helyben is átadhatta a szükséges dokumentumokat.

Legközelebb november 14-én, Nagybecskereken ismét tartanak kihelyezett fogadónapot – hallottuk dr. Plank Zoltán konzultól. A polgárok ennek kapcsán, a részletekről a nagybecskereki CMH irodában érdeklődhetnek.

A konzul úr még elmondta, hogy az itteni magyar állampolgárok választói névjegyzékbe vételi kérelmét - akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel - a Szabadkai Főkonzulátuson és a kihelyezett fogadónapokon is átveszik, amelyet továbbítják a Nemzeti Választási Irodának.

A regisztrációs kérelmeket csak zárt borítékban, a Nemzeti Választási Irodának megcímezve fogadják el.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto