Ugrás a tartalomra

Hogy jól teljesítsenek a fiatalok egy állásinterjún!

Az állásinterjúval kapcsolatos tudnivalókról szervezett előadást a Vajdasági Magyar Szövetség Magyarkanizsai Női Fóruma. A városháza kisterme majdnem szűknek bizonyult, akkora volt az érdeklődés. A mintegy harminc résztvevő, főleg pályakezdő fiatal mellett eljöttek olyanok is, akik ugyan már dolgoznak, de tovább szeretnének lépni.

Erdélyi Olivér, Orom: „Mint friss diplomás, tehát közgazdász, szeretnék a jövőben elhelyezkedni. Jelenleg dolgozom, de nem a szakmámban, és fontosnak tartom, hogy olyan újdonságokat tanuljak meg, amik hasznosak lehetnek számomra a jövőben, mint amilyen egy állásinterjú is.”

A témát Barát Kljajić Tímea okleveles közgazdász, a Községi Szociális Központ igazgatója ismertette a megjelentekkel. Előadásában kitért minden olyan apró részletre is, amely döntően befolyásolhatja, hogy az interjú mintegy 20 perce alatt a potenciális munkavállaló milyen benyomást kelt a munkaadóban. „Magát az előadást úgy próbáltuk összeállítani, hogy mi az, amit egy munkakeresőnek meg kell tennie ahhoz, hogy megkapjon egy állást, tehát, hogy az interjú előtt, hogyan viselkedjen, és mit tegyen meg az interjú során, és természetesen vannak olyan lépések, amelyeket jó, ha megtesz, már amikor az interjú be is fejeződik.”

A VMSZ Magyarkanizsai Női Fóruma célzottan választotta épp most ezt a témát, hiszen a vajdasági fiatalok tömegesen vándorolnak külföldre munkát keresni. Szeles Viktória, magyarkanizsai elnök, VMSZ Női Fórum: „Természetesen ez a téma mindig aktuális, és aktuális is marad, sajnos, a környezetünkben. A mai célhallgatóságunk a munkanélküli ifjúság és a munkakereső ifjúság.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto